Vlad Plahotniuc și președintele Turciei, Recep Erdogan, au discutat despre consolidarea relațiilor dintre Moldova și Turcia

Embed:

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care este și coordonator al coaliției de guvernare, s-a întâlnit miercuri, la o cină de lucru, cu președintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. 

Vlad Plahotniuc a menționat performanța guvernării actuale de a fi singura, care a reușit să aibă o relație strategică foarte bună cu cei trei vecini și parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina și Turcia. 

Discuția cu președintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezența investitorilor turci în Moldova și pe modul în care poate fi intensificată și mai mult cooperarea dintre Turcia și Moldova. 

Vlad Plahotniuc a subliniat și faptul că relațiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova și Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experiență dintre cele două țări în domenii cheie, precum construcțiile, turismul sau agricultura.

Președintele Turciei se află în vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 17 și 18 octombrie, având programate întâlniri cu oficiali de la Chișinău, dar și din Autonomia Găgăuză, precum și participări la inaugurări de obiective realizate cu sprijin turcesc.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu