Vlad Plahotniuc și președintele AP a OSCE George Tsereteli s-au pronunțat pentru un proces electoral corect în Moldova

Embed:

Marți, la sediul central al PDM, a avut loc o întrevedere între președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc și președintele Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, George Tsereteli.

În cadrul discuțiilor, Vlad Plahotniuc a prezentat pe scurt evoluțiile din Moldova în ultimii 10 ani de zile, rezultatele guvernării conduse de PDM, precum și viziunea de viitor a partidului.

Liderul democrat a explicat situația dificilă a Moldovei în urmă cu 3 ani și a vorbit despre felul în care guvernarea Partidului Democrat a reușit să depășească provocările socio-economice și să dezvolte țara.

Vlad Plahotniuc a punctat de asemenea progresele în dosarul transnistrean, subliniind că dialogul continuă și se caută în continuare soluții pentru creșterea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

În privința alegerilor parlamentare, Vlad Plahotniuc a spus că partidul pe care-l conduce este cel mai interesat în desfășurarea unui scrutin corect, fiindcă PDM crește în sondaje și își dorește ca această dinamică pozitivă să fie confirmată la vot.

Președintele PDM i-a comunicat președintelui Adunării Parlamentare a OSCE și faptul că a făcut un apel public către toți concurenții electorali pentru o campanie electorală curată.

Președintele AP a OSCE, George Tsereteli, a apreciat evoluțiile pe subiectul transnistrean și a exprimat dorința ca atât campania electorală din Moldova, cât și alegerile în sine să se petreacă într-un mod corect, fără încălcări ale legii. George Tsereteli a subliniat faptul că Moldova are nevoie în continuare de stabilitate.

Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, președintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întâlnire cu un alt oficial al OSCE, Miroslav Lajčák, președintele în exercițiu al organizației.

Partidul Democrat consideră că este foarte important – mai ales în această perioadă – ca organizațiile internaționale să fie cât mai bine și mai echilibrat informate despre realitățile politice din Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu