Vlad Plahotniuc și Pavel Filip, la Strășeni: Cu PDM la guvernare, salariul mediu în țară se va apropia de 13.000 de lei

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a mers joi în raionul Strășeni, împreună cu candidatul partidului pentru circumscripția nr. 20, premierul Pavel Filip. Echipa democraților a vizitat mai multe localități și s-a întâlnit cu sute de oameni pentru a le înțelege mai bine așteptările și a le expune prioritățile PDM pentru următorii patru ani.

Reabilitarea drumurilor, construcţia  apeductelor, a sistemelor de canalizare, dar și atragerea investiţiilor sunt doar câteva dintre priorităţile anunțate de candidatul PDM din circumscripţia 20, Pavel Filip.

Pavel Filip a relatat, în discuțiile cu locuitorii din Strășeni, că reabilitarea drumurilor va fi în continuare în atenția sa și a echipei democraților. El a amintit că, în 2018, în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova", în raionul Strășeni au fost reabilitați 30 de kilometri de drumuri. Iar în acest an, potrivit lui Pavel Filip, în satele din raion vor mai fi reparați 70 de kilometri de drumuri.

"Este un proiect unic, lansat la inițiativa PDM, care trebuie să continue, pentru că localitățile au nevoie de infrastructură bună ca să se dezvolte", a punctat premierul.

"Tot ce s-a făcut în ţară, s-a făcut prin Guvern, cu ajutorul Guvernului şi cu implicarea, cu dedicaţia candidatului pe care îl aveţi. Eu nu fac abuz spunând că este cel mai bun candidat, pentru că vă daţi seama că noi, la cârma Guvernului, am pus cea mai bună persoană", a spus Vlad Plahotniuc în fața oamenilor, vorbindu-le despre candidatul din circumscripția 20, Pavel Filip.

Democrații au făcut o vizită și drumarilor din Strășeni, pentru a se convinge dacă și în acest an sunt gata să se implice în proiecte noi. Drumarii au spus că, datorită majorării semnificative a volumului de investiții, au de lucru și primesc salarii aici, acasă. Totodată, datorită majorării cifrei de afaceri a întreprinderii, anul trecut a fost posibilă și o majorare a salarilor pentru drumari.

"În trei ani de zile, salariul mediu în Moldova a crescut cu circa 50%, iar acest ritm de creștere poate continua. Pentru aceasta însă, e nevoie de creștere economică, de stabilitate politică și socială, de susținerea companiilor de stat și private, de noi programe de investiții. Doar Partidul Democrat poate asigura aceste condiții pentru dezvoltarea Moldovei. Iar angajamentul nostru, dacă cetățenii ne acordă încrederea în alegeri, este că salariul mediu se va apropia de 13.000 de lei în următorii patru ani" a punctat premierul Filip în fața angajaților de la SA "Drumuri Strășeni".

O altă prioritate a PDM și a candidatului din circumscripţia 20, Pavel Filip, este atragerea investiţiilor. Despre acest lucru premierul Filip a discutat cu angajaţii unei fabrici de vin din oraşul Străşeni. Deşi este o companie mică, vinul produs aici este exportat cu succes și ajunge în mai multe ţări ale lumii.

Pavel Filip a declarat că, prin atragerea investiţiilor, vor avea de câştigat şi angajaţii. "Cu cât mai multe locuri de muncă, cu atât mai mare va fi concurenţa. Asta înseamnă că vor începe să se plătească și salarii mai mari", a explicat premierul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu