Vlad Plahotniuc s-a întâlnit la Chișinău cu oaspeți din Statele Unite ale Americii

Vlad Plahotniuc, Președintele PDM, s-a întâlnit vineri cu Ted Poe, Membru al Congresului American, Dr. Asif Chaudhry, fost Ambasador al SUA în Republica Moldova, precum și cu reprezentanții Consiliului Atlantic, aflați la Chișinău pentru Conferința interparlamentară “Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente."

În cadrul discuțiilor, Președintele PDM a abordat nevoia de a avea la Washington o perspectivă echilibrată asupra evoluțiilor politice din Republica Moldova și de a întări sprijinul Congresului și cercurilor strategice din SUA pentru țara noastră și pentru regiune, mai ales în contextul în care de curând a fost înregistrată o rezoluție în acest sens în cadrul legislativului american.

“Întotdeauna putem discuta cu partenerii americani în modul cel mai direct despre provocările cu care ne confruntăm în regiune. Am găsit constant sprijin în Congresul SUA, prin parteneri de încredere precum Ted Poe, pentru obiectivele de securitate ale Republicii Moldova. De asemenea, Dr. Asif Chaudhry și Consiliul Atlantic și-au reiterat interesul pentru Republica Moldova și sprijinul pentru abordarea noastră pro-vestică. Cred că Washington-ul are o miză importantă în regiune,” a declarat Vlad Plahotniuc.

În final, oaspeții din Statele Unite, care s-au implicat activ în organizarea Conferinței interparlamentare, au încurajat Coaliția de Guvernare să mizeze pe relația moldo-americană și să continue să depună eforturi în procesul de soluționare a problemei transnistrene.

Amintim că, vineri, 2 martie, la Chişinău a avut loc Conferinţa interparlamentară “Georgia, Republica Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările de securitate curente", organizată la iniţiativa preşedinţilor Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei în colaborare cu Consiliul Atlantic din SUA. La această conferinţă au fost dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informaţională, securitate energetică, dar şi provocări comune referitoare la creşterea economică şi la modernizarea instituţiilor ţărilor din regiune. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu