Vlad Plahotniuc: Reprezentanții Guvernării nu ar trebui să participe la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Agenda conține subiecte care nu sunt de competența acestui forum

Embed:

În cadrul ședinței săptămânale de astăzi, președintele PDMVlad Plahotniuc a mai adus în discuţie un subiect important, care a impus luarea unei decizii, cea de convocare pentru ziua de mâine a şedinţei Consiliului Suprem de Securitate.

Membrii Guvernului și ai Parlamentului nu vor participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată pentru mâine de președintele Igor Dodon. Decizia a fost luată la ședința săptămânală a Partidului Democrat. Unul dintre motive este că subiectele incluse pe ordinea de zi nu țin de competența acestui forum. Mai mult, întrunirea a fost convocată pentru ziua în care se știa că primele persoane în stat au programate vizite peste hotare. 

"Înca un subiect important, care a impus luarea unei decizii, este cel de convocare a ședinței de mâine a Consiliului Suprem de Securitate. Președintele Igor Dodon aruncă în presă detalii despre agenda ședinței a acestui consiliu, dar uită să comunice detalii persoanelor competente care trebuie să fie prezenți. Constatăm că ședința a fost numită într-o zi când se cunoștea că primele persoane în stat nu sunt disponibile de a fi prezente la ședință.

Agenda conține subiecte care nu sunt de competența acestui forum, ea nu a fost comunicată partenerilor și ea nu a fost coordonată cu persoanele care trebuie să fie prezenți la ședința Consiliului. Recomandăm mebrilor Guvernului să nu participe la acest forum și să solicite lui Igor Dodon să convoace acest consiliu luând în considerare toate faptele enumerate mai sus. Să organizeze ședința atunci când toți membrii vor fi în țară și să coordoneze cu ei, să anunțe preventiv agenda acestei ședințe, dar să nu comunice numai prin presă", a declarat Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM

Printre subiectele care figurează pe ordinea de zi a întrunirii se numără declarația miniștrilor de externe ai țărilor membre UE, făcută în cadrul ședinței Consiliului Afacerilor Externe privind situația din Moldova, dar și legea care vine să combată propaganda străină. La fel, se propune să se discute despre declarațiile de unire aprobate de mai multe localităţi din țară și măsurile care vor fi întreprinse de instituțiile de drept în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu