Vlad Plahotniuc: Referendumul pentru reducerea numărului de deputaţi ar putea fi organizat în ziua alegerilor parlamentare

În ziua alegerilor parlamentare din februarie ar putea fi organizat referendumul pentru reducerea numărului de deputați de la 101 până la 61 și pentru posibilitatea, ca cetățenii să retragă mandatele deputaților care i-au dezamăgit. Despre acest lucru a anunţat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal după şedinţa formaţiunii. 

 

"În ședință, am discutat cu colegii despre organizarea acestui plebiscit în acest sens, zilele trecute fiind făcute modificările legislative necesare, pentru a putea organiza referendumul, în aceeași zi cu alegerile parlamentare din februarie.

Am solicitat colegilor deputați să pregătească hotărârea de Parlament privind desfășurarea referendumului, pentru a fi votată în viitorul apropiat, astfel încât instituțiile care se ocupă de organizarea alegerilor să aibă timpul necesar pentru organizarea bună a acestui plebiscit", a anunţat Vlad Plahotniuc

CITEŞTE ŞI: Sondaj: Moldovenii îşi doresc mai puțini deputați în Parlament

PUBLIKA.MD aminteşte că un studiu realizat recent de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor arată că moldovenii îşi doresc o schimbare optimă în Parlament prin reducerea numărului de deputaţi. Întrebați dacă este necesar să fie micşorat numărul aleşilor în Legislativ, peste 72 la sută dintre participanţii la sondaj au răspuns afirmativ şi doar 13% dintre aceştia nu consideră că ar fi necesar.

Moldovenii vor fi chemaţi la urne la sfârşitul iernii pentru a alege noua componenţă a Legislativului. Deputaţii au decis că alegerile parlamentare se vor desfăşura în 24 februarie 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu