Vlad Plahotniuc: Peste 600.000 de cetățeni vor primi ajutorul de 600 de lei de Paște

Embed:

Partidul Democrat din Moldova a luat astăzi decizia ca Guvernul să-și asume răspunderea pe câteva proiecte care le vor aduce oamenilor beneficii importante, în contextul realizării angajamentelor asumate în fața cetățenilor. Anunțul a fost făcut de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a subliniat că această măsură vine să ofere soluții urgente pentru unele subiecte care nu mai pot fi amânate.

"Suntem în așteptare ca unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri și să înțeleagă pentru ce au fost votați. Preocuparea noastră principală este să facem coaliție cu cetățenii și să continuăm faptele bune, așa cum am făcut-o pe perioada ultimilor trei ani", a punctat Vlad Plahotniuc.

Unul dintre proiectele care vor fi asumate de către Guvern vizează indexarea pensiilor, de la 1 aprilie curent, cu 5,3%, aproape dublu față de ce era prevăzut. Acest lucru se va întâmpla pentru că se va lua în calcul media inflației pe ultimii 3 ani, nu doar pe anul precedent, cum se făcea până acum.

Liderul democrat a amintit, în acest context, că unele partide de opoziție, în campania electorală, au mințit oamenii, spunându-le că pensiile nu vor fi deloc indexate.

"Noi tratăm aceste minciuni electorale ca o disperare a opoziției, ca o slăbiciune a lor, pe care suntem gata să le-o iertăm. În realitate, dacă le adunăm pe toate, în acest an noi majorăm pensiile pentru o mare categorie de cetățeni cu 15,3 la sută, deoarece cu 10 procente au fost majorate la începutul anului, iar cu 5,3 la sută vor fi majorate din luna aprilie", a afirmat Vlad Plahotniuc.

La fel, Guvernul își va asuma răspunderea pentru proiectul de acordare a ajutorului de 600 de lei de Paște pensionarilor, persoanelor cu nevoi speciale și altor beneficiari de alocații sociale cu venituri de până la 2.000 de lei. Ca și de Crăciun, de acest sprijin material vor beneficia peste 600 de mii de persoane.

"Am decis să oferim acești bani prin asumarea răspunderii Guvernului, deoarece există, totuși, riscul, ca, din cauza partidelor care refuză dialogul politic, blocajul în care ne aflăm după alegeri să fie unul de durată, iar în rezultat pensionarii ar fi putut să nu mai primească acești bani de Paști. Însă, prin decizia luată astăzi, noi ne asigurăm că, în a doua jumătate a lunii aprilie, banii vor ajunge la oameni. Am fi putut, desigur, să venim deja și cu multe alte decizii bune pentru cetățeni, dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorități parlamentare și învestirea noului Guvern", a explicat liderul democrat.

Vlad Plahotniuc a reiterat deschiderea Partidului Democrat spre dialog, subliniind că își dorește cât mai curând instituții deplin funcționale, care să lucreze pentru oameni. 

"Cetățenii pentru asta au votat partidele, nu ca aceste partide sau liderii acestor partide să facă mofturi și să ducă țara în alegeri anticipate", a declarat președintele PDM.

În finalul briefingului de presă, Vlad Plahotniuc a ținut să felicite doamnele și domnișoarele cu ziua de 8 martie, urându-le să aibă parte de o sărbătoare frumoasă, de împliniri și emoții pozitive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu