Vlad Plahotniuc: PDM rămâne un partid pro european. Punem accentul pe reforme, nu pe bani

În cadrul unui interviu realizat de IPN, Vlad Plahotniuc a comunicat că partidul PDM rămâne un partid pro european unde se pune accentul pe reforme, nu pe bani. 

Tot aici, Vlad Plahotniuc a declarat că PDM va fi într-o măsură și mai mare un partid pro Moldova, iar în toamna veți vedea acțiuni interesante pe această linie, cu abordări mai noi pentru politica din țara noastră, care o să le placă cetățenilor, fiindcă de multă vreme le așteaptă.

"În primul rând, este important de precizat că relațiile PDM cu partenerii europeni nu s-au deteriorat, relațiile noastre mai apropiate au fost întotdeauna pe zona familiei noastre politice - a social-democraților europeni, cu care avem în continuare un parteneriat bun. Cu PPE, familia politică unde s-au lipit de curând PPDA și PAS, alături de PLDM, nu am avut niciodată o relație foarte bună, dar este firesc, există o competiție politică și ea generează diferențe de abordări și viziuni.

Dar cel mai important este ce relație are Guvernul cu partenerii europeni, nu partidele. Guvernul nostru și-a îndeplinit absolut toate angajamentele convenite cu partenerii europeni pentru prima tranșă din asistența macrofinanciară și se îndeplinesc deja și angajamente pentru tranșele doi și trei. Este mai puțin important când se acordă acești bani, mai important este să facem reformele stabilite cu partenerii noștri. Fără banii respectivi ne descurcăm, dar fără reforme nu ne descurcăm și Moldova nu va evolua în ritmul în care trebuie. De aceea, noi punem accentul pe reforme, nu pe bani și ne respectăm angajamentele și înțelegerile.

Deci PDM rămâne un partid pro european ca viziune, iar înainte de orice, PDM va fi într-o măsură și mai mare un partid pro Moldova, iar în toamna veți vedea acțiuni interesante pe această linie, cu abordări mai noi pentru politica din țara noastră, care o să le placă cetățenilor, fiindcă de multă vreme le așteaptă.

În ceea ce privește Guvernul, va avea în continuare la bază acțiuni axate pe strategia națională privind integrarea europeană. Sunt multe partide, care au profitat de pe urma sintagmei de „pro european” și s-au folosit de ea strict în scopuri electorale. Este momentul ca această sintagmă să nu mai fie slogan electoral, să nu mai fie politizată, dar să fie încadrată în abordarea strategică a țării, a direcțiilor de evoluție pe care merge guvernarea", a spus președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu