Vlad Plahotniuc: PDM este gata să înceapă imediat negocierile cu celelalte partide. Noi nu avem orgolii, resentimente sau prejudecăţi

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a vorbit despre rezultatele acumulate pe lista naţională şi pe circumscripţii.

"Rezultatul este unul foarte bun. Desigur pe măsura muncii. Este un rezultat care arată încrederea cetăţenilor, iar PDM se va ridica la nivelul aşteptărilor. 

Rezultatele acumulate pe lista naţională şi pe circumscripţii indică următoarele procente:

- PSRM: 32,67%, adică 33 de mandate;

- PDM: 30,68% , adică 31 de mandate;

- ACUM: 27,73%, adică 27 de mandate; 

- Partidul Şor: 6,93%, adică 7 mandate;

- Candidaţii independenţi: 2,97%, adică 3 mandate.

PD a câştigat alegerile pe circumscripţii, acolo unde a fost votul direct al oamenilor, avem 18 mandate, fiind urmaţi de :

- PSRM cu 16 mandate;

- ACUM cu 12 mandate;

- Partidul Şor cu 2 mandate;

- 3 mandate pentru candidaţii independenţi", a declarat liderul democraţilor.

PD a obţinut un succes categoric în referendumul privind reducea numărului de deputaţi şi anularea mandatelor pentru deputaţii, care nu-şi vor face datoria. 

"Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au votat PD, membrilor, simpatizanţilor din toată ţară, dar şi de peste hotare. Împruenă, vom continua să dezvoltăm Moldova. Multumesc votanţilor din circumscripţia 17 din Nisporeni şi satul Lozova, Micleuşeni şi Dolna din Străşeni. Mi-au acordat o încredere uriaşă cu peste 72%, care m-a impresionat. Mulţumim costanilor din Grozeşti care au arata printr-un vot masiv în proprorţie de 94%, pentru faptele bune pe care le-am facut peste tot", a mai comunicat preşedintele Partidului Democrat din Moldova.

Vlad Plahotniuc a adus mulţumiri tuturor care au votat Partidul Democrat, dar colegilor săi.

"Vreau să felicit colegii care s-au clasat în competiţia pentru circumscripţii. Mulţumesc acelor care nu au obţinut rezultatul maxim, dar au muncit foarte mult. Aceştia au contribuit considerabil le rezultatele acumulate de Partidul Democrat pe circumscripţia naţională", a declarat politicianul.

"Vreau să felicit toate partidele, pentru că dincolo de competitivate, trebuie sa privim în faţa spre nevoile oamenilor", a accentuat Vlad Plahotniuc.

"PDM este gata de negocieri cu partidele care trec în Parlament, pentru a le oferi cetăţenilor o majoritate parlamentară şi un guvern funcţional. Vrem ca prima discuţie să o avem în aceste zile. Sperăm ca intalnirea sa fie productivă. Vrem negocieri responsabile cu obiectivul de a continua lucrurile bune pe care le facem pentru cetăţeni pentru dezvoltarea Moldovei pe modele de succes deja existente", a mai adăugat acesta.

Preşedintele democraţilor a mai subliniat că este formaţiunea politică îşi va continua activitatea în numele interesului cetăţenilor.

"Nu avem orgolii, resentimente, prejudecăţi. Vom merge la negoiceri şi vom pune în prim plan interesul cetăţenilor noştri, pentru a le oferi oamenilor o guvernare competenta si apta sa faca viata mai buna. Oamenii vor fapte, nu şi vorbe. Deci este timpul sa trecem la treaba după validarea mandatelor în Parlament", a comunicat Vlad Plahotniuc în briefing-ul de presă susţinut astăzi, 25 februarie.

 

 

Pe aceeaşi temă