Vlad Plahotniuc: PDM a cerut ministrului Justiției să oprească orice activitate privind noua lege a ONG-urilor

PDM a cerut ministrului Justiției să sisteze orice activitate privind noua lege a ONG-urilor. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

"Astăzi am discutat şi despre dezbaterile care au avut loc pe tema ONG-urilor. Dezbateri care au stârnit multe specualţii în societate. Ministrul Justiţie ne-a prezentat o analiză legată de acest subiect ca să înţelegem mai bine de unde s-au iscat aceste specualţii. În urma discuţiilor avute cu colegii de partid, am cerut domnului ministru să anuleze grupul de lucru creat şi să oprească orice activitate legată de acest proiect", a menţionat Vlad Plahotniuc.

Anterior şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a oferit explicaţii şi a venit cu precizări privind speculaţiile ce se fac pe marginea unui proiect de finanţare a ONG-urilor. Potrivit şefului Legislativului, acest proiect nu va fi aprobat nici la nivelul Guvernului, nici la nivelul Parlamentului, până nu va avea expertiza internaţională a Consiliului Europei. 

PUBLIKA.MD aminteşte că ONG-urile din ţara noastră ar fi putut desfăşura activităţi politice, în mod transparent şi deschis, respectând regulile de finanţare a activităţilor electorale sau politice. Aceasta era una dintre prevederile noului proiect de lege elaborat de Ministerul Justiţiei care vine să reglementeze activitatea organizaţiilor nonguvernalementale din Moldova. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu