Vlad Plahotniuc: Partidul Democrat va veni în perioada următoare cu o serie de propuneri de noi proiecte

Embed:

Decizia Partidului Democrat de a se defini drept un partid pentru Moldova va contribui şi mai mult la soluţionarea problemelor societăţii. De această părere sunt mai mulţi analişti politici, care susţin că astfel formaţiunea va fi mult mai aproape de necesităţile oamenilor.

"Este un mesaj care înseamnă, de fapt, orientarea spre rezolvarea problemelor reale ale cetăţenilor. Asta sunt drumurile, utilităţile, vorbim de economie, asta înseamnă investiţii, înseamnă condiţii pentru exporturi, mesajul pro-Moldova trebuie văzut este în consonanţă cu idea europeană", a spus analistul politic, Vitalie Catană.

Experţii consideră că aceasta poziţionare a PDM va avea şi un impact pe plan extern.

"PDM vrea să câştige încrederea Bruxelles-lui prin TĂIAT modernizarea economică în interiorul ţării, pentru că este mai important pentru un politician să fii cât mai aproape pentru cetăţenii propriei ţări şi să acţionezi în aşa măsură ca ei să trăiască cât mai bine", a spus analistul politic, Cornel Ciurea. 

Vineri, după ședința Consiliului naţional politic al PDM, liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, a declarat că în 27 de ani de independenţă, partidele au activat prin prisma geopoliticii şi niciunul nu a acţionat pentru moldoveni.

Potrivit liderului democrat, formaţiunile au împărţit cetăţenii pe categorii şi li s-a indus permanent ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican sau unionist. De asemenea, a fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul ţării. Astfel, aceste poziționări au arătat că politicienii s-au îndepărtat de oameni și de problemele lor şi s-au ascuns după geopolitică, a declarat Vlad Plahotniuc.

"Moldovenii se confruntă însă cu aceleași probleme, indiferent că sunt pro-europeni, pro-ruși, unioniști sau n-au nici o opțiune geopolitică, iar problemele lor nu se rezolvă geopolitic, ci doar printr-o politică internă bună, făcută între moldoveni si pentru moldoveni, nu în afara țării. Acest plan presupune, ca reprezentanții partidului nostru să se afle permanent între oameni, să lucreze în comunitățile locale, împreună cu autoritățile de acolo, să vină cu proiecte și soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate", a spus presedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a mai anunţat că priorităţile din programul de guvernare pentru perioada următoare vor fi decise de moldoveni. Echipa partidului va colecta propunerile de la cetăţeni, astfel încât voinţa poporului să se regăsească în acţiunile guvernării.

"Guvernul trebuie să își adapteze acțiunile la prioritățile urgente ale populației, iar aici Partidul Democrat va veni în perioada următoare cu o serie de propuneri de noi proiecte, apărute în urma consultărilor cu cetățenii, probleme ce țin de majorarea salariilor si a pensiilor oamenilor, noi drumuri, care trebuie făcute, atat locale cat si nationale, aprovizionarea cu apă a localităților, dar și o problemă foarte complexă legată de colectarea deșeurilor în localități", a spus presedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

În acest an, PDM a iniţiat mai multe proiecte pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor şi dezvoltarea ţării. Programul Prima Casă îi ajută pe moldoveni să-şi cumpere mai uşor o locuinţă.

De asemenea, în cadrul proiectului Drumuri Bune pentru Moldova, vor fi renovate aproximativ 1 200 km de drum, investiţiile ajungând până la 1,6 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu