Vlad Plahotniuc: Parlamentul se va convoca în sesiune specială pentru a revota legile respinse de şeful statului

Parlamentul se va convoca într-o şedinţă specială pentru a revota proiectele de legi respinse anterior de șeful statului, Igor Dodon și a le înainta repetat spre promulgare. Anunţul a fost făcut de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc

"Președintele Republicii Moldova a refuzat într-un mod total nejustificat să promulge și a întors în Legislativ mai multe legi importante, legi care vizează domenii importante pentru oameni. Este vorba despre legea cu privire la combaterea terorismului, legea privind reforma Academiei de Științe, a fost întoarsă și legea cu privire la energetică - care prevede mai multă independență. Președintele ţării a respins și legea tichetelor de masă, o inițiativă care vine să acorde beneficii concrete cetățenilor. Argumentele prin care aceste legi au fost respinse sunt lipsite de substanță, iar consecințele respingerii legilor pot fi doar negative", a declarat Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Partidului Democrat a precizat că în şedinţa săptămânală a PDM s-a decis votarea de urgenţă a legilor respinse, astfel ca să fie expediate pentru a doua oară președintelui spre promulgare.

"Colegii din Parlament analizează posibilitatea de a organiza o ședință de plen specială doar pentru a vota în regim de urgență aceste legi, până la reluarea ședințelor ordinare. Urmează să anunțăm când va avea loc această ședință", a conchis Vlad Plahotniuc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu