Vlad Plahotniuc: Nu e corect să scoţi oamenii în piaţă şi apoi să-i păcăleşti că vei forma partid

Embed:

Într-un interviu pentru portalul Tribuna.md prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a abordat tema protestelor din centrul Capitalei.   

"Subiectul alegerilor anticipate este unul serios şi nu trebuie abordat ca instrument de şantaj sau ca modalitate prin care o grupare de interese vrea să pună mâna pe putere, iar aici nu mă refer la protestatari sau la toţi reprezentanţii Platformei DA, ci doar la câţiva indivizi care au încercat, folosind anumite nemulţumiri ale oamenilor, să-şi creeze un partid şi să încerce să răstoarne guvernarea, ca să preia ei puterea", a spus politicianul.

Vlad Plahotniuc nu vede o problemă ca să apară un partid nou, "doar că partidele trebuie create pe o platformă politică cinstită, nu prin exploatarea emoţiilor oamenilor şi prin manipulare".

"Nu este corect să duci oamenii în piaţă, spunându-le în repetate rânduri că participă la manifestaţia unei mişcări civice, după care aceşti oameni află că au fost păcăliţi, că au participat mai mult la crearea unui partid politic", a adăugat prim-vicepreşedintele PDM.

"În opinia mea, cei din Platforma DA au făcut o mare greşeală că au anunţat crearea unui partid politic", a spus Vlad Plahotniuc. "Şi-au schimbat singuri sensul protestului, dar asta ne pune şi pe noi în situaţia de a discuta cu ei ca politicieni deja, ca reprezentanţi ai unui grup de iniţiativă pentru crearea unui partid politic, ca viitori concurenţi electorali, lucru destul de diferit de modul în care abordezi discuţia cu societatea civilă", a afirmat democratul.

În opinia sa, "[reprezentanţii DA] îşi pierd legitimitatea de reprezentanţi ai societăţii civile şi devin iniţiatorii unui proiect politic, intrat în lupta pentru voturi, iar cetăţenii, la rândul lor, vor alege în ce măsură îşi doresc să fie reprezentaţi de noul partid creat sau îşi vor căuta alţi reprezentanţi în societatea civilă. Au creat o confuzie, atât protestatarilor, cât şi guvernanţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu