Vlad Plahotniuc: Noi credem că oamenii așteaptă mai degrabă să vadă ce vom face la guvernare, decât cine cu cine face alianță

Embed:

În primul interviu oferit după alegerile parlamentare din 24 februare pentru Deschide.md, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a declarat că mai mulţi de putaţi ACUM sau din circumscripții au fost în trecut în alianță cu PDM. Mai mult, Partidul Democrat a făcut deja public un de proiect de acord pentru majoritatea parlamentară, care se bazează pe necesităţile oamenilor.

Liderul a adus un exemplu în care argumentează decizia categorică a celor de din ACUM să nu coopereze cu PDM.

"...vă dau un exemplu, mulți dintre cei care au fost aleși pe lista ACUM sau în circumscripții au fost în trecut în alianță cu PDM, au fost numiți în funcții cu votul PDM, au participat la negocieri pentru formarea alianțelor cu PDM și alte partide. Și atunci nu aveau nici o problemă să facă alianță cu noi. Acesta este doar un exemplu că imposibilitatea unor discuții între partide nu există în realitate, este strict o chestiune de voință și de dorință de a lucra pentru țară, de a nu-ți urma doar propriile interese", a declarat Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova.

Politicianul a mai adăugat că acordul în baza căruia va activa viitoarea guvernare trebuie să aibă la bază necesităţile cetăţenilor moldoveni, nu şi interesele proprii.

"Modul în care va activa viitoarea guvernare este dat de acordul pe care îl convin cei care creează majoritatea parlamentară, dar la bază trebuie să fie nevoile sociale ale oamenilor. Partidul Democrat este singurul partid care a făcut deja public un astfel de proiect de acord, noi credem că oamenii așteaptă mai degrabă să vadă ce vom face la guvernare, decât cine cu cine face alianță și pe cine pune în funcții. Iată de ce, cred că la baza negocierilor pentru formarea viitoarei alianțe trebuie să stea tematica socială, proiecte concrete privind reconstruirea drumurilor, a sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare, gestionarea deșeurilor, majorarea salariilor și a pensiilor, acțiuni foarte clare pentru oameni, nu idei politice și vorbe goale", a declarat oficialul.

Citeşte interviul integral pe Deschide.MD

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu