Vlad Plahotniuc: Moldova a obținut un succes istoric la ONU. A fost o dovadă de solidaritate și de parteneriat solid

Republica Moldova a obținut astăzi un succes istoric la ONU. Declaraţia a fost făcută de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ce Adunarea Generală a ONU a aprobat proiectul de rezoluţie depus de ţara noastră şi de alte şapte state cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei.

"Felicitări, în primul rând, moldovenilor pentru acest succes în fortificarea independenței Republicii Moldova. Felicitări echipei de la Guvern și Parlament, dar și diplomaților noștri, care au muncit enorm în ultimele luni pentru acest obiectiv.

Acest succes vine într-o guvernare, care a fost acuzată pe nedrept de acțiuni duplicitare și promovarea intereselor Moscovei, speculații pe care mereu le-am contrazis prin acțiuni concrete și ferme, așa cum este și rezultatul de astăzi", a menţionat preşedintele PDM.

Totodată, Vlad Plahotniuc a mulţumit tuturor țărilor, care au semnat împreună cu Moldova rezoluția.

"Mulţumim tuturor celor care au sprijinit Moldova prin votul lor. A fost o dovadă de solidaritate și de parteneriat solid. Avem încă pași importanți de făcut mai departe, dar sunt sigur că rezultatul de astăzi ne va duce mai aproape de eliberarea țării de sub ocupația trupelor militare străine", a precizat Vlad Plahotniuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că Adunarea Generală a ONU a aprobat proiectul de rezoluţie depus de ţara noastră şi de alte şapte state cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei. Documentul a primit 64 de voturi pentru, 15 împotrivă.

În discursul său din Asambleea ONU, ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a menţionat că proiectul nu trebuie calificat drept un gest neprietenesc faţă de altă ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu