Vlad Plahotniuc, la întrevederea cu premierul Estoniei: Ajutorul UE a adus rezultate fructuoase în economia Moldovei

Embed:

Estonia este un exemplu pentru Moldova în parcursul european al ţării noastre. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a avut o întrevedere la Chişinău cu premierul estonian Jüri Ratas.

Preşedintele democraţilor i-a mulţumit prim-ministrului Estoniei pentru sprijinul acordat ţării noastre şi a declarat că ajutorul Uniunii Europene a adus rezultate fructuoase în economia Moldovei, dar şi a contribuit la bunăstarea cetăţenilor.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a afirmat în cadrul întrevederii că încearcă să creeze toate condițiile necesare pentru ca cei plecaţi peste hotare să revină acasă.

La rândul său, premierul Estoniei, Jüri Ratas, a apreciat reformele implementate de actuala guvernare, dar a invitat ţara noastră să se inspire din experienţa ţării pe care o reprezintă în domenii precum medicină, educaţie sau IT.

Totodată, premierul Jüri Ratas a ţinut să amintească că în perioada în care Estonia a deținut președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, aceasta și-a exprimat susținerea foarte clară pentru integritatea teritorială a Moldovei şi a pledat pentru un sprijin european mai puternic pentru ţările Parteneriatului Estic, din care face parte și țara noastră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu