Vlad Plahotniuc își anunță revenirea în politică pentru a scoate țara din criză

Embed:

Omul de afaceri Vlad Plahotniuc revine în rândurile Partidului Democrat din Moldova şi va participa direct la formarea majorității parlamentare, care să garanteze o guvernare stabilă.

Într-o postare pe FB, acesta a scris că scopul său, dar și al PDM, este să participe la crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea de ce are nevoie Moldova acum: o terapie de șoc, pentru a o scoate din criza în care se află.

Vlad Plahotniuc scrie că ţara trece prin aceleași crize dominate de frustrări și orgolii, dar lipsește cel mai important lucru: crearea unor mecanisme politice funcționale, care să asigure stabilitatea majorității parlamentare și, implicit, a viitorului Guvern.

"Chiar și în aceste zile, în loc să se caute soluții pentru formarea unei majorități politice cât mai stabile, dezbaterea este legată de cine ce funcții să ocupe, lucru care acționează total împotriva eforturilor de formare a majorității parlamentare. De ce nu avem majoritate politică până acum? Pentru că se caută prim-miniștri și președinți, în loc să se caute mai întâi voturi și soluții politice pe termen lung."

Plahotniuc mai scrie că s-a întâlnit recent cu mai mulți parteneri externi, oficiali veniți să discute situația politică din țara noastră, dar și cu membri ai corpului diplomatic.

Acesta le-a prezentat soluțiile, așa cum le vede el, și a fost întrebat de ce nu se implică în implementarea lor, dacă există astfel de soluții. Potrivit lui, acum a venit momentul să o facă.

Prim-vicepreşedintele PDM declară că dacă politicienii nu sunt în stare să formeze acum această majoritate politică stabilă, rămâne doar soluția anticipatelor.

"Improvizațiile pe termen scurt nu mai pot fi acceptate în situația în care se află Republica Moldova. Anticipatele ne vor aduce însă tot la masa negocierilor, poate însă într-un format diferit și cu țara mai adânc afundată în criză", se arată în declaraţia lui Vlad Plahotniuc.

 

Dragi prieteni,După o perioadă de timp în care am putut privi mai detașat scena politică din țara noastră, am ajuns la...

Posted by Vlad Plahotniuc on 20 Decembrie 2015
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu