Vlad Plahotniuc: În școală, printre cărți și studii, se pune temelia succesului. Să-i încurajăm pe copiii noștri să viseze frumos

Embed:

La început de an şcolar, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a venit cu un mesaj de felicitare pentru toţi profesorii şi elevii din ţară. 

"În septembrie, începe o nouă aventură a cunoașterii pentru cei mici. Își deschide ușile una dintre cele mai nobile și utile invenții ale omenirii - școala. În aceste zile pline de emoții pentru copii, le doresc să învețe pentru sine, de dragul cunoștințelor, de dragul propriului rost în viață. Le amintesc că anume în școală, printre cărți și studii, se pune temelia succesului care va veni odată", a precizat liderul PDM într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Vlad Plahotniuc le-a dorit pedagogilor și părinților să aibă răbdare: "Să fie toleranți față despiritul rebel al elevilor, față de ambițiile și pasiunile lor. Cei tineri întotdeauna au simțit mai bine direcția schimbărilor decât cei vârstnici. Ei și astăzi simt, intuiesc mai bine decât noi profesiile, care vor fi importante în viitor, peste câteva decenii.

Să-i încurajăm deci pe copiii noștri să viseze frumos, să experimenteze, să gândească temerar. Să le oferim educație de calitate și să-i ajutăm să fie pregătiți pentru viitorul atât de imprevizibil, astfel încât ei să știe să valorifice acel viitor în folosul lor, al societății și al țării".

PUBLIKA.MD aminteşte că aproximativ 325 de mii de elevi au început astăzi un nou an de studii. Tradiţional, în toate cele peste 1.300 de instituţii de învăţământ au fost organizate festivităţi. În acest an merg la şcoală cu aproximativ 20 de mii de elevi mai puţini decât în 2017. În clasa întâi sunt cu două mii de boboci mai mulţi comparativ cu anul trecut. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu