Vlad Plahotniuc: În Parlament va fi creată o Platformă Social-Democrată în scurt timp

Embed:

Prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc susține ideea de a fi creată o platformă social-democrată în Parlament. Potrivit politicianului, este vorba despre un grup politic puternic, cu deputați care au viziuni și scopuri comune și care sunt gata să ofere noului Guvern un suport politic consistent pentru realizarea reformelor dificile pe care urmează să și le asume.

În acest sens, o delegație PDM, condusă de Vlad Plahotniuc, și grupul celor 14 deputați, care s-au retras din fracțiunea PCRM, au purtat discuții în cadrul unor întâlniri desfășurate ieri și astăzi, despre constituirea unei Platforme Social-Democrate.

Potrivit unui comunicat, întrevederile au urmărit identificarea modalităților de colaborare politică dintre cele două părți, atât pe termen scurt - prin participarea la formarea unei majorități parlamentare stabile, cât și pe termen lung - prin crearea unei platforme politice comune.

"Noul guvern trebuie să-și înceapă activitatea cu reforme radicale, încă din primele zile de la investire, reforme care ar putea să deranjeze interesele unor grupări economice și politice. Pentru astfel de acțiuni este necesară o majoritate politică stabilă, una care să reziste provocărilor. Noul guvern nu are termen de grație, și nu are la dispoziție o perioadă de acomodare. Numărătoarea inversă va începe încă din ziua învestirii. De aceea, stabilitatea politică a viitorului guvern este vitală, el trebuie protejat de crize politice și susținut să lucreze în liniște. Platforma social-democrată despre care discutăm va avea tocmai acest scop: de a oferi un sprijin politic cât mai consistent. La această platformă ar putea adera și alți deputați care doresc să participe la ceea ce ar putea să devină un amplu proiect politic de reconstrucție și modernizare europeană a Moldovei și de recâștigare a încrederii cetățenilor în clasa politică", a spus Vlad Plahotniuc.

Potrivit prim-vicepreședintelui PDM, o decizie cu privire la constituirea Platformei social-democrate din Parlament ar putea fi luată în scurt timp.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu