Vlad Plahotniuc: E nevoie de acțiuni concrete ca veteranii să se simtă protejați, iar Moldova să fie mai unită

Moldova își plânge astăzi eroii. Acum 25 de ani, pe malurile Nistrului, a izbucnit un conflict sângeros, care a răpit multe vieți tinere și a lăsat durere în sufletele mamelor, soțiilor și copiilor rămași orfani.

În acest context, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a venit cu un mesaj pentru familiile celor căzuți în lupta pentru țară.

"La 25 de ani de la evenimentele dramatice de pe Nistru, sunt două lucruri care ar trebui să ne preocupe nu doar astăzi, ci în fiecare zi: grija pentru veteranii și urmașii conflictului armat și unitatea noastră națională.

Contează desigur și elemente simbolice. Dar cred că avem nevoie și de acțiuni concrete din partea tuturor pentru ca veteranii noștri să se simtă mai respectați și mai protejați, iar Moldova să fie mai unită.

Cu gândul la familiile celor căzuți pentru țară și la urmașii acestora, cu gândul la supraviețuitori, vă îndemn să ne luăm astăzi un răgaz și să reflectăm asupra a ceea ce e de făcut pentru ca Moldova să fie mai sigură și mai puternică", a menţionat Vlad Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că războiul de la Nistru a început în data de 2 martie 1992, la secţia de poliţie din Dubăsari, după ce a fost atacată de un detaşament de cazaci. Confruntările care au urmat au lăsat în urmă sute de morţi şi mii de răniţi. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu