Vlad Plahotniuc: E inadmisibil modul în care președintele Dodon a ajuns să amenințe militarii pentru că și-au îndeplinit misiunile

PDM propune modificarea Legii Apărării în privinţa pregătirii militarilor. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinşei săptămânale a PDM.

"Am vorbit despre plecarea soldaților moldoveni la exerciții militare din Ucraina. Am ajuns să pierdem bani și programe importante care ne-ar ajuta să modernizăm forțele armate și asta din cauza unor decizii strict politice și geopolitice ale lui Dodon, ceea ce este foarte grav. Din acest motiv am cerut specialiștilor din PD, juriștilor, încă săptămâna trecută, să vină cu soluții legale pentru ca plecarea militarilor în diferite misiuni, aplicații și exerciții împreună cu partenerii noștri externi, să nu mai depindă de instituția prezidențială. Foarte curând, poate chiar în ședința specială de Parlament, vom veni cu modificări legislative în acest sens. În opinia mea este absolut inadmisibil modul în care președintele Dodon a ajuns să amenințe militarii cu sancțiuni pentru că și-au îndeplinit misiunile", a precizat Vlad Plahotniuc.

Citeşte şi: "Riscă să fie retrogradați!" Dodon îi ameninţă pe militarii care vor participa la aplicaţiile din Ucraina, dar şi pe superiorii lor

PUBLIKA.MD menţionează că preşedintele ţării, Igor Dodon,  a interzis participarea contingentului moldovenesc în exerciţiile militare "Rapid Trident" din Ucraina. 

Nu este primul caz în care Igor Dodon interzice militarilor să participe la exerciţii regionale. În luna februarie, şeful statului a refuzat să semneze decretul privind detașarea contingentului militar la aplicaţiile din România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu