Vlad Plahotniuc: Din 1 ianuarie, o categorie largă de pensionari vor primi pensii majorate cu 10%, iar pe 1 aprilie va urma indexarea tuturor pensiilor

Din 1 ianuarie 2019, o categorie largă de pensionari vor primi pensii majorate cu 10 la sută. Este vorba despre persoanele cu venituri mai mici decât minimul de existență. Declaraţia a fost făcută de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după şedinţa de lucru a partidului.

"Pensionarii, cu venituri mai mici decât minimul de existență stabilit la această categorie, adică de până la 1.589 de lei, vor beneficia de o majorare cu 10 la sută. Această majorare de 10 procente este suplimentară indexării pensiilor, care are loc în fiecare an, și următoarea indexare va avea loc în luna aprilie 2019, conform legii, pentru toți pensionarii", a menţionat liderul PDM.

Totodată, Vlad Plahotniuc a declarat că a solicitat Guvernului ca asemenea majorări de salarii și pensii să fie făcute cel puțin o dată pe an.

"Ca rezultat al acelei creșteri economice solide, pe care noi, guvernarea democrată o vom asigura și pentru anii viitori. În acest fel, programele 'Salarii bune pentru Moldova' și 'Pensii bune pentru Moldova' vor continua și în anii care vin, astfel, ca oamenii să trăiască mai bine", a conchis preşedintele PDM.

Indemnizațiile moldovenilor au crescut în ultimii ani datorită reformei implementate de Guvernul Filip, care a adus mai multă echitate în sistemul de pensionare. În total, în Moldova, sunt peste 700 de mii de pensionari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu