Vlad Plahotniuc: Din 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută. DUBLU cât era prevăzut

Din 1 aprilie pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută, dublu faţă decât era preconizat.

Anunţul a fost făcut de liderul democraţilor, Vlad Plahtoniuc, în cadrul unui briefing. Guvernul urmează deja în această după-amiază să-şi asume răspunerea asupra acestui proiect. Potrivit preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, indexarea dublă s-a reuşit datorită faptului că s-a luat în calcul media inflaţiei pentru ultimii trei ani, nu doar pentru anul precedent.

"În realitate, dacă le adunăm pe toate, în acest an, noi majorăm pensiile pentru o mare categorie de cetăţeni cu 15,3 la sută: deoarece cu 10 procente au fost majorate la începutul anului, iar cu 5,3 procente vor fi majorate din luna aprilie. Niciun Guvern nu a făcut vreodată în activiteatea sa atât de mari majorări pentru pensionari".

Vlad Plahotniuc a amintit că guvernarea democrată se ţine de cuvânt şi nu vine cu vorbe deşarte, aşa cum practică opoziţia.

"Voi aminti aici că unele partide de opoziţie, în campania electorală, au minţit nerușinat oamenii, spunându-le că pensiile nu vor fi deloc indexate. Noi tratăm aceste minciuni electorale ca o disperare a opoziţiei, ca o slăbiciune a lor, pe care suntem gata să le-o iertăm".

De asemenea, de Paşte, ca şi de Crăciun, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, inclusiv beneficiarii de alocaţii sociale, care venituri de până la două mii de lei vor primi ajutorul unic de sărbători în valoare de 600 de lei. Şi asupra acestei iniţiative Guvernul urmează să-şi asume răspunderea.


"Am decis să oferim acești bani prin asumarea răspunderii Guvernului, deoarece există, totuşi, riscul ca, din cauza partidelor care refuză dialogul politic, blocajul în care ne aflăm după alegeri, să fie unul de durată, iar în rezultat, pensionarii ar fi putut să nu mai oprească aceşti bani de Paşti. Am fi putut, desigur, să venim deja și cu multe altele decizii bune în folosul cetățenilor, dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorități parlamentare și învestirea noului Guvern."

Proiectul de lege privind indexarea pensiilor şi cel cu privire la acordarea ajutorului unic de sărbători ar putea intra în vigoare în trei zile, dacă din momentul angajării răspunderii de către Guvern, nu va fi depusă o moţiune de cenzură împotriva executivului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu