Vlad Plahotniuc: Diaspora va alege propriii deputaţi în Parlament

Embed:

Partidul Democrat din Moldova a venit cu propunerea ca diaspora să aibă propriii legiuitori în Parlament. Despre acestă inițiativă a anunțat astăzi președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă. 

"Vom introduce pentru prima dată în Republica Moldova posibilitatea ca diaspora să aibă proprii deputați în Parlament, oameni care să provină din diasporă, să le înțeleagă problemele și să-i ajute să le rezolve. Este dificil să implimentăm vreun proiect de readucere a cetăţenilor aici, acasă, în Moldova, din moment ce ei nu sunt reprezentaţi în Parlament. Ca urmare, prin sistemul de vot uninominal, diaspora va avea deputaţii săi în Parlamentul Republicii Moldova", a precizat Vlad Plahotniuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că Partidul Democrat din Moldova inițiază trecerea la votul uninominal pentru alegerile parlamentare. PDM mai vrea ca cetățenii să aibă posibilitatea de a retrage mandatul unui deputat în cazul în care acesta nu și-a respectat promisiunile. Mai mult, democrații propun ca și diaspora să aibă propriii legiuitori în Parlament. Despre aceste inițiative a anunțat astăzi președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă. loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu