Vlad Plahotniuc, despre șoferii opriți fără motiv: Controalele de rutină devin în realitate hărțuire a oamenilor și generatoare de corupție

Embed:

Şoferii nu vor mai fi opriţi fără motiv de agenţii de patrulare, dacă nu au încălcat legea. Despre asta s-a discutat în cadrul şedinţei săptămânale din cadrul PDM. Preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, a mai declarat că guvernul va pune capăt abuzurilor din partea inspectorilor de patrulare, care nu sunt decât un generator de corupţie.

De multe ori, inspectorii de patrulare au obiceiul de a-i trage pe dreapta pe şoferi, chiar şi atunci când aceştia conduc regulamentar. Cel mai frecvent motiv pe care îl invocă agenţii în astfel de cazuri este că li s-a părut suspectă maşina. Unii şoferi condamnă această practică şi cer inspectorilor de patrulare să-i oprească doar dacă au motive întemeiate pentru a face acest lucru.

"Au fost momente când am fost oprit fără nici un motiv. Pentru ca la final, să găsească motive pentru a mă amenda".

"M-au oprit, eu l-am întrebat, cu ce ocazie? Zice, că nu mi-a plăcut maşina. Şi m-a oprit, mi-a verificat porbagajul şi cu asta tot ".

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, susţine că poliţiştii trebuie să renunţe la vânătoarea de şoferi, iar Guvernul să ia măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri. Decizia vine după ce mai mulţi conducători auto au sesizat diferite cazuri de abuz din partea poliţiştilor de patrulare.

"S-a constatat, că în loc de 300 de agenți de poliție rutieră, astăzi avem peste o mie și toți nu fac altceva decât să oprească mașini, în special fără motiv, așa-zise controale de rutină, care devin în realitate hărțuire a oamenilor si generatoare de corupție", a spus președintele PDM, Vlad Plahotniuc

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, şoferii responsabili trebuie lăsaţi să circule în pace, iar inspectorii să se concentreze pe identificare rapidă a celor care au consumat alcool sau se comportă violent în trafic. Majoritatea conducătorilor auto susţin iniţiativa liderului Partidului Democrat.

"Eu sunt deacord, ca să-i oprească atunci când este motiv".

"Întradevăr, trebuie de făcut regulă, dar în orice caz câteodată te opresc aşa şi nu au nici un motiv, şi pierdere de timp, şi una şi alta".

"Se opreşte în cazul cela când se încalcă. Şi atât".

"Eu cred că mult depinde de noi. Dacă noi încălcăm, e rău".

Am cerut o reacţie de la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la acest caz. Ofiţerul de presă Alina Zbancă ne-a comunicat că va veni cu mai multe detalii la subiect în cadrul unei conferinţe de presă care va fi organizată mâine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu