Vlad Plahotniuc, despre reacțiile Maiei Sandu şi a lui Igor Dodon la interviul ucigașului Proca: O psihanalistă şi un filozof

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a venit cu o reacție la declarațiile false făcute de killerul Vitalie Proca la televiziunea penalului fugar Victor Țopa, Jurnal TV. Liderul democraților s-a amuzat pe seama reacțiilor liderului PAS, Maia Sandu, și a președintelui Igor Dodon în urma interviului. Vlad Plahotniuc a menționat că instituțiile de drept urmează să investigheze cine sunt autorii scenariului fals.

"Am avut o săptămână activă la reacţii şi declaraţii aberante. Referitor la aceste declaraţii, săptămâna trecută opinia publică a auzit ce spune un criminal ordinar, condamnat la 21 de ani de închisoare, apoi cum psihanalizează Maia Sandu spusele criminalului şi împărtăşeşte poziţia acestuia. Apoi un alt expert în interpretarea vorbelor criminalului, Igor Dodon a completat-o pe Mai Sandu cu o abordare filizofică. În final, o parte a presei, care spune că este presa liberă, a susţinut spusele acestui ucigaş de parcă ar fi participat direct la tot ce a declarat şi a relatat interlopul. Regizorii acestui episod murdar, aceşti "curajoşi", care se ascund după hotarele ţării au ajuns total lipsiţi de imaginaţie şi de teme de atac şi fabrică diverse scenarii. Din istoria PDM, eu cunosc că oponenţii au lovit în partid, atunci când partidul a fost puternic şi l-au ignorat atunci când partidul nici nu a intrat în Parlament. Noi vom avea grijă ca concurenţii să aibă întotdeauna ocupaţie", a precizat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a menționat că instituțiile de drept urmează să investigheze cine sunt autorii scenariului fals.

În același context, procurorul General, Eduard Harunjen, a comentat acest caz într-un interviu pentru Ziarul Național. El a menționat că multe dintre declarațiile lui Proca sunt false. Harunjen a mai menţionat că, pentru bani, orice deținut poate inventa povești frumoase.

PUBLIKA.MD aminteşte că Vitalie Proca a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în România, pentru că a încercat să-l asasineze pe un tânăr, pe care l-a confundat cu un lider al lumii interlope. Mai înainte însă, tot el a mai comis o tentativă de omor, la Londra, asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov. În acest caz, în data de 16 octombrie 2016, procurorii de la Chişinău au pornit un dosar penal. În cadrul anchetei s-a stabilit că cel care a comandat crima este penalul Renato Usatîi. Acest fapt a fost confirmat şi de organizatorul crimei, Ion Druţă, alias Vanea Pisateli. Potrivit anchetei, killerul urma să primească de la Usatîi 600 de mii de dolari, pentru a-l determina să depună mărturii false cu privire la persoana care a comandat asasinarea.

Precizăm că Jurnal TV, care aparține interlopilor Ţopa și care a fost finanțat și de Renato Usatîi, a difuzat un interviu cu ucigașul Proca, în care acesta aducea acuzații liderului PD, Vlad Plahotniuc, că ar fi cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. 

După declaraţiile făcute de killerul Proca, nu a întârziat să vină cu o reacţie şi bancherul rus, Gherman Gorbunțov. Omul de afaceri susţine că este vorba de un spectacol organizat de Renato Usatîi, cel care, potrivit bancherului, a şi comandat asasinarea eşuată.

Citește și: Gherman Gorbunțov îl acuză pe Renato Usatîi că a plătit şi declarațiile false ale killerului Vitalie Proca: Usatîi e cel care a comandat asasinarea mea (VIDEO)

Gorbunţov susţine că, spre deosebire de Usatîi, Vlad Plahotniuc nu avea motive să-i dorească moartea.

Şi alte persoane despre care vorbeşte Proca în interviu vin cu dezminţiri. Avocatul bancherului susţine că nu s-a întâlnit cu Proca pentru a-i oferi bani de la Gorbunţov.

CITEŞTE ŞI: Avocatul Radu Cijicenco susţine că l-a vizitat pe killerul Proca la solicitarea soacrei acestuia, dar nu la recomandarea lui Vlad Plahotniuc

Iar avocatul Radu Cijicenco afirmă că, într-adevăr, l-a vizitat pe Vitalie Proca, dar la solicitarea soacrei acestuia și nu l-a recomandarea liderului democraților. Venera Gasparean l-a rugat să aibă o întâlnire cu ginerele său în închisoarea din România, pentru a lua un text pe care să-l aducă la Chişinău.

Vitalie Proca a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în România, pentru că a încercat să-l asasineze pe un tânăr, pe care l-a confundat cu un lider al lumii interlope.

Mai înainte însă, tot el a mai comis o tentativă de omor, la Londra, asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov. În acest caz, în data de 16 octombrie 2016, procurorii de la Chişinău au pornit un dosar penal.

În cadrul anchetei s-a stabilit că cel care a comandat crima este penalul Renato Usatîi. Acest fapt a fost confirmat şi de organizatorul crimei, Ion Druţă, alias Vanea Pisateli.

Potrivit anchetei, killerul urma să primească de la Usatîi 600 de mii de dolari, pentru a-l determina să depună mărturii false cu privire la persoana care a comandat asasinarea. Acest fapt a fost confirmat ulterior şi de Vania Pisateli jurnaliştilor de la Zeppelin. Ulterior, Usatîi a recunoscut că a transmis banii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu