Vlad Plahotniuc, despre noii miniştri: PDM nu dă garanţii nimănui. În primăvară vom evalua activitatea fiecărui minister

Partidul Democrat din Moldova nu garantează nimănui funcția, daca cineva nu obține rezultate concrete pentru cetățeni, pleacă. Declaraţia a fost făcută de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui interviu pentru deschide.md. Totodată, preşedintele democraţilor a precizat că noii miniștri au la dispoziție trei luni să demonstreze că merg pe direcția corectă, cea a rezultatelor pentru cetățeni.

"PDM nu dă garanţii nimănui. Garanţia rămânerii în funcţie este dată de rezultatele care se obţin. Miniştrii ştiu bine asta. În primăvară vom evalua din nou activitatea fiecărui minister şi nu este exclusă o nouă remaniere, deşi sper să nu fie cazul. Cred că două-trei luni sunt suficiente să se vadă dacă drumul pe care merge un minister este cel corect sau dacă ministrul, de exemplu, se ocupă mai mult de politică sau imagine personală, în loc să livreze rezultate concrete oamenilor. Nimeni nu va rămâne în funcţie doar pentru că în trei luni încă nu a apucat să demonstreze ce poate, cred că e un termen suficient pentru a demonstra că merge pe direcţia rezultatelor concrete. Suntem oameni, putem greși, însă mai bine ne asumăm la timp dacă ceva nu merge, decât să persistăm în greşeală. Facem periodic sondaje de opinie, avem zilnic întâlniri cu cetățenii și vom vedea ce din activitatea Guvernului ajunge la ei și ce nu. Eu cred că noua echipă guvernamentală este o formulă foarte potrivită pentru priorităţile ţării, este formula gurvernamentală cu cea mai puternică expertiză profesională din ultimii ani", a subliniat Vlad Plahotniuc.

Totodată, liderul PDM a menţionat că, anul 2018, fiind un an electoral, s-a stabilit ca Guvernul să se concentreze pe activitatea sa şi să stea departe de luptele şi dezbaterile politice care vor avea loc, să-şi vadă de misiunea sa de a obţine rezultate concrete pentru toţi moldovenii, indiferent de opţiunea lor politică sau locul unde se află, în ţară sau peste hotare.

"Vreau, însă, să fie clar că responsabil de actul guvernării este PDM, nu doar ministrul propus de noi sau de colegii de coaliție. De aceea, vom avea discuţii permanente cu colegii care ne reprezintă în Guvern şi Parlament, atât pe platforma PDM sau PPE, cât şi pe platforma Coaliţiei. Faptul că un ministru nu este membru de partid, nu înseamnă că nu trebuie să asculte şi solicitările cetăţenilor transmise prin intermediul colegilor de partid care interacţionează zi de zi în teritoriu cu ei. Partidele coaliţiei vor fi evaluate de către cetăţeni prin prisma rezultatelor fiecărui minister sau deputat, indiferent dacă este sau nu afiliat politic", a punctat Vlad Plahotniuc.

Întrebat despre unele comentarii ale analiştilor şi jurnaliştilor precum că nu e chiar tehnocrată echipa nouă guvernamentală, unii miniștri având legături politice în trecut, Vlad Plahotniuc a precizat că: 

"Fără a face o comparație, doar ca exemplu apropo de subiect, vă recomand să vă uitaţi la Guvernul Cioloş, de exemplu, din România, pe care toată lumea l-a catalogat drept guvern technocrat. Între membrii acelui guvern technocrat erau mai mulţi care au făcut parte anterior din partide, chiar vicepremierii, dar şi unii miniştri, care au mai deţinut şi portofolii în Guvern, dar care aveau abilităţi profesionale apreciate de societate. Am văzut că unii în Moldova consideră că un ministru nu e technocrat pentru că a dat cândva like unei postări a cuiva din PDM sau a făcut share la o postare a premierului. Asta e ipocrizie. Dincolo însă de aceste aprecieri, care ascund mai mult frustrări, cred că un ministru îşi dovedeşte independenţa şi calităţile prin modul în care va munci şi rezultatele pe care le va da cetăţenilor. Iar aceste rezultate se măsoară în voturi concrete din partea oamenilor, nu în like-uri pe rețelele de socializare".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu