Vlad Plahotniuc, despre lansarea construcției Chişinău Arena: Orașul se transformă într-o adevărată capitală modernă, cosmopolită

Construcția complexului multifuncțional Chișinău Arena a fost lansată, astăzi, la Stăuceni. În acest context, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a menţionat că evenimentul de astăzi este un semnal că orașul se transformă într-o adevărată capitală modernă, cosmopolită, așa cum și-o doresc chișinăuienii.

"Azi începe construcția celui mai ambițios proiect cultural și sportiv – complexul multifuncțional Chișinău Arena. E o investiție în viitorul Capitalei, un loc de care se vor bucura atât chișinăuienii, sportivii locali și internaționali, cât și turiștii, care vor vizita Moldova. La cât mai mulți și mai frumoși ani, Chișinău", a precizat Vlad Plahotniuc pe o reţea de socializare.

Inițiativa construcției complexului multifuncțional Chișinău Arena a fost anunțată de Andrian Candu pe 13 martie. Compania de construcție a fost selectată în urma unui concurs public. Chișinău Arena se va întinde pe o suprafață de 10 ha. Costul proiectului este de circa 43 mln euro.

Menţionăm că președintele SUMMA, Selim Bora a anunțat că peste 12 luni construcția va fi finalizată. Conform proiectului "Chișinău Arena" va dispune de o arenă polivalentă cu o capacitate de peste 4.000 spectatori, o sală dedicată pentru antrenamente și evenimente mici, bazin olimpic, Aqua Park, Club de Tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma în patinoar în aer liber pe timp de iarnă, parcare modernă, cu o capacitate suficientă de a găzdui toți oaspeții.

Citeşte şi: A început construcția Arenei Chișinău. Andrian Candu: Astăzi se scrie istoria modernă a Republicii Moldova (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu