Vlad Plahotniuc despre 27 august: Moldovenii au fost hrăniți timp de 27 de ani cu iluzii și geopolitică

Moldovenii au fost hrăniți timp de 27 de ani cu iluzii și geopolitică, iar acum este momentul să curățăm propria curte şi să ieșim în lume pregătiţi pentru noi evoluţii. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un interviu acordat Agenţiei IPN cu ocazia celor 27 de ani de independenţă.

Liderul democraţilor susţine că Moldova încă suferă de pe urma guvernărilor eşuate şi a crizelor din trecut, iar de doi ani PDM, prin reformele iniţiate, reuşeşte să schimbe lucrurile şi să pună ţara pe o direcţie bună.

Vlad Plahotniuc susţine că acum este important ca Moldova să evolueze în așa fel încât moldovenii din străinătate să revină acasă, unde să-şi găsească locuri de muncă bine plătite.

Potrivit liderului PDM, fluxul persoanelor care pleacă din ţară scade treptat începând cu anul 2016, atunci când democraţii şi-au asumat guvernarea.

Plahotniuc a vorbit şi despre Programul "Prima Casă 2" destinat funcţionarilor. Proiect prin care, în premieră, statul achită jumătate din preţul locuinţei cumpărată de angajaţii instituţiilor publice. De asemenea, preşedintele PDM a scos în evidenţă majorările salariale operate în limita permisă de creşterea economică. 

Vlad Plahotniuc a dat asigurări că Guvernul va continua şi reformele privind integrarea europeană, nu prin slogane, ci strategii concrete.

"PDM rămâne un partid proeuropean ca viziune, iar înainte de orice, PDM va fi într-o măsură și mai mare un partid pro-Moldova", a precizat liderul democraţilor, care a promis că în toamnă vom vedea în acest sens acţiuni concrete cu abordări mai noi pentru politica de la noi.

Liderul PDM a vorbit şi despre importanţa pachetelor de legi privind reformarea justiţiei. El susţine că rezultatele nu vor întârzia să apară. Potrivit lui Plahotniuc, pentru prima dată există claritate în declararea averilor demnitarilor, răspunderea judecătorilor şi eliminarea abuzurilor privind arestul preventiv, legi care puteau fi votate lejer și când Maia Sandu cu PLDM dețineau portofoliul justiției.

La fel, Vlad Plahotniuc menţionează că raporturile internaţionale arată că Republica Moldova, pentru prima dată a început să se impună în fața influenței externe, chiar dacă încă modest, însă are poziții clare în acest sens.

Liderul PDM a declarat că trebuie să ne preocupăm de interesele Moldovei şi să nu fim dependenţi de proiectele orientate spre exterior. Potrivit lui Plahotniuc, PDM se va orienta prioritar pe soluţionarea punctuală a problemelor cetăţenilor, cu resursele interne de care dispunem.

La final, Vlad Plahotniuc i-a felicitat pe cetăţeni cu ocazia celor 27 de ani de independenţă a Republicii Moldova şi a declarat că oriunde s-ar afla moldovenii, ei au motive să sărbătoarească, pentru că ţara ca şi mama, nu se iubeşte pentru că este frumoasă, ci pentru că dă viaţă şi posibilitate de dezvoltare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu