Vlad Plahotniuc de 9 MAI: Au fost vremuri cumplite pe care îmi doresc să nu le trăim vreodată, nici noi, nici copiii noștri (FOTO)

Victimele celui de-al doilea Război Mondial au fost comemorate în scuarul Catedralei. Acolo a fost amenajată o bucătărie de câmp, unde oamenii au putut gusta din terciul ostăşesc. Printre oaspeţii evenimentului a fost şi preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a stat la masă cu veteranii. 

Totodată, Vlad Plahotniuc a făcut baie de mulţime în centrul Capitalei şi a făcut poze cu copiii. 

"Am întâlnit în această dimineață, în centrul Chișinăului, oameni care au trăit vremurile celui de-al Doilea Război Mondial. Au fost vremuri cumplite, greu de imaginat și pe care îmi doresc să nu le trăim vreodată, nici noi, nici copiii noștri. Însă pentru asta trebuie să muncim cu toții, în fiecare zi, pentru a construi o lume mai bună. Să începem prin a-i onora pe cei a căror luptă a făcut posibilă crearea Europei libere, puternice și democratice de azi. Să continuăm prin a sărbători, mereu împreună, atât Ziua Europei, cât și Ziua Victoriei, ca un simbol al prieteniei și păcii între popoare", a menţionat Vlad Plahotniuc.

PUBLIKA.MD menţioneză că pacea şi unitatea este sărbătorită astăzi în întreaga Europă. Ziua de 9 mai este considerată un eveniment anual al păcii şi unităţii pe bătrânul continent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu