Vlad Plahotniuc dă asigurări că PDM va face coaliţie doar cu partidele proeuropene

Embed:

Partidul Democrat din Moldova va face alianță, după alegerile parlamentare, doar cu partidele proeuropene. Declarația a fost făcută de prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru Unimedia.

Potrivit lui Plahotniuc, dacă Partidul Democrat ar fi vrut să facă alianță cu Partidul Comuniștilor, aceasta ar fi existat deja. Acum, spune prim-vicepreședintele PDM, ''este vital ca toate partidele proeuropene să muncească, să aducă cât mai multe voturi, astfel încât să aibă majoritatea necesară pentru a guverna. PDM și-a gândit proiectul politic cu care a mers în campanie tocmai pe ideea unei guvernări proeuropene'', a mai declarat Vlad Plahotniuc.

Politicianul spune că partidele proeuropene trebuiau să ia în calcul varianta unui bloc electoral, pentru a nu avea riscurile pe care le au acum, dar şi pentru a defini mai clar existenţa celor două proiecte, cel proeuropean şi cel al partidelor de stânga, în special cele extremiste.

''Eu încă din ianuarie am considerat că e mai bine pentru partidele proeuropene să meargă în bloc, unii s-au grăbit să mă critice, spunând că mă tem că PDM nu ar intra în Parlament. Azi aceştia văd foarte bine că nu asta era problema, văd care este evoluţia PDM, dar şi riscul pe care îl au partidele proeuropene şi înţeleg în ce eroare au fost'', a spus prim-vicepreședintele PDM.

Vlad Plahotniuc crede că manipularea pe care o fac partidele extremiste este atât de mare, încât pot apărea surprize mari în cazul unei prezenţe reduse la vot a electoratului partidelor proeuropene.

În acelaşi timp, Plahotniuc nu regretă că dmocraţii au mers singuri în alegeri. Totodată, evoluţia democraţilor din timpul campaniei arată că sunt avantajaţi pentru că au mers separat.

Prim-vicepreşedintele PD este convins că formaţiunea pe care o reprezintă va obţine, la scrutinul din 30 noiembrie, un scor mai mare decât cel de la alegerile din 2010.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu