Vlad Plahotniuc: Cetățenii vor putea demite deputaţii în cazul în care aceştia nu-și respectă promisiunile

Embed:

În premieră pentru Moldova, cetăţenii vor avea dreptul să demită deputaţii, în cazul în care aceştia nu și-au respectat promisiunile. Propunerea a fost făcută de Partidul Democrat din Moldova şi anunţată de liderul PDM, Vlad Plahotniuc

"Dacă un deputat nu lucrează bine pentru comunitatea care l-a votat sau a apelat la diferite şmecherii pentru a păcăli electoratul ca să-l aleagă sau se dovedeşte că acest deputat este corupt şi cumpărat de grupuri de interese, dacă dezamăgeşte oamenii care l-au votat sau nu respectă votul, doar promite şi nu face nimic, atunci cetăţenii nu vor mai aştepta 4 ani să-l sancţioneze, ci îl vor putea demite imediat. Cetăţenii vor putea imediat să-şi aleagă alt deputat în locul acestuia. Astfel, cetăţenii primesc control complet asupra celui pe care îl aleg direct. Cetăţenii pun ştampila pe numele lui, nu pe o siglă de partid, îl trimit în Parlament, dar totodată îl pot da afară dacă nu-şi face treaba", a explicat Vlad Plahotniuc.

PUBLIKA.MD precizează că sistemul electoral din țară ar putea fi modificat. Partidul Democrat din Moldova inițiază trecerea la votul uninominal pentru alegerile parlamentare. 

Vlad Plahotniuc spune că în următoarele zile iniţiativa legislativă va fi depusă la Parlament, iar în lectură finală va fi supusă votului doar după ce va avea avizul Comisiei de la Veneţia. Totodată, documentul va fi consultat cu societatea civilă, cu partidele parlamentare şi extra-parlamentare. 

Citeşte şi: PDM PROPUNE VOT UNINOMINAL! Vlad Plahotniuc: Cetăţenii vor putea demite deputaţii


 

 

 


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu