Vlad Plahotniuc cere transparență privind dobânda finală, practicată la acordarea unui credit: Cetățenii au dreptul să fie informați corect și complet

Embed:

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc cere transparență privind dobânda finală, practicată la acordarea unui credit. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de lucru al PDM.

"Colegii deputați din fracțiunea PDM, împreună cu cei din departamentele Juridic și Economic, cu colegii de la Ministerul de Finanțe, urmează să vină cu o inițiativă și să fie făcute modificările legislative necesare pentru ca oamenii să știe din prima clipă, în modul cel mai transparent, ce dobândă vor plăti la creditul pe care îl contractează și să nu mai existe taxe ascunse", a menţionat Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderului PDM, cetățenii au dreptul să fie informați corect și complet, astfel ca să ia decizia privind un credit în deplină cunoștință și în baza veniturilor pe care le au:

"Oamenii se plâng că văd la televizor reclame la credite cu dobândă zero sau o dobândă foarte mică, iar în momentul când contractează creditul se trezesc că plătesc dobânzi mult mai mari. De multe ori nu observă nici în contractul de credit acest lucru, pentru că dobânda reală e scrisă cu litere mai mici sau e trecută într-un loc ascuns. Sunt sigur că băncile primesc și ele astfel de plângeri din partea cetățenilor, însă fenomenul devine unul alarmant și cetățenii au dreptul să fie informați corect și complet, ca apoi să ia decizia în baza veniturilor pe care le au".

Subiectul privind dobânda finală, practicată la acordarea unui credit a fost discutat inclusiv în contextul programului "Prima Casă". 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu