Vlad Plahotniuc, candidat oficial pentru fotoliul de deputat în circumscripţia uninominală cu numărul 17, din Nisporeni

Embed:

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este oficial candidat pentru fotoliul de deputat în circumscripţia uninominală numărul 17, din raionul său de baştină, Nisporeni. O decizie în acest sens a fost luată de membrii Consiliului Electoral de Circumscripţie. Plahotniuc va fi primul în buletinul de vot.

În aceeaşi circumscripție şi-au mai anunţat intenţia de a se înscrie în cursă un socialist, un comunist, un reprezentant al binomului PAS-PPDA şi un candidat independent.

Liderul democraţilor a acumulat peste o mie de semnături de susţinere, necesare pentru înregistrarea în cursa electorală. Vlad Plahotniuc urmează să-şi ridice legitimaţia de candidat.

"Mă bucur că astăzi cei din Comisia de Circumscripție au acceptat candidatura domnului Vlad Plahotniuc. Ştiu că noi vom învinge și vom avea un scor așteptat, fiindcă domnul Vlad Plahotniuc a fost nu numai înainte de electorală alături de cetățenii din raionul Nisporeni, dar şi pe parcursul activității sale a avut diverse activităţi în raionul Nisporeni", a spus președintele Organizației Teritoriale Nisporeni, Vasile Bîtca.

Potrivit localnicilor, oraşul Nisporeni s-a schimbat la faţă datorită proiectelor PDM, dar şi ale Fundaţiei "Edelweiss". A fost amenajat "Orășelul de Crăciun", la fel ca în statele europene. Iar toamna trecută, de hram, a fost construită "Moara de vânt", un simbol al oraşului şi o atracţie turistică.

Vlad Plahotniuc a avut grijă și de sănătatea vârstnicilor. Peste 6.000 de bătrâni din raion au fost examinaţi gratuit de oftalmologici, în cadrul campaniei "Caravana vederii", lansată de "Edelweiss".

În total, în cei opt ani de existenţă, fundaţia a ajutat peste 430 de mii de oameni. Candidatul pentru funcţia de deputat în circumscripţia de la Nisporeni are o experienţă bogată şi în politică. Între anii 2010-2013, a deţinut funcţiile de deputat şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Pentru o perioadă scurtă a renunţat la fotoliul de parlamentar, pentru a dedica mai mult timp întâlnirilor cu oamenii simpli, pentru a le afla şi rezolva problemele, dar şi pentru a pune în aplicare mai multe proiecte sociale. Ulterior, a revenit în legislativ. Iar în 2016 a fost ales preşedinte al Partidului Democrat din Moldova.

În martie 2017, Vlad Plahotniuc a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, din care fac parte aproximativ 150 de partide. Liderul PDM a venit în politică din business.

Timp de 10 ani a deţinut funcţii de conducere în cadrul unei bănci şi companii petroliere. Vlad Plahotniuc a fondat în 2010 Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, care promovează exporturile, atragerea investițiilor străine şi îi încurajează pe tineri să-şi dezvolte afacerile. Doar în ultimi ani, AOAM a acordat granturi în valoare de două milioane de lei.

"Anul 2018 a fost un an bun pentru business, pentru oameni de afaceri, poate cel mai bun an în ultimii 10 ani", a declarat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Vlad Plahotniuc.

În ceea ce priveşte studiile, preşedintele PDM este licențiat în Drept. Vlad Plahotniuc este şi inginer de profesie.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu