Vlad Plahotniuc: Ar fi o sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare

Ar fi o sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul tribuna.md

"Eu dacă aș fi în opoziție în locul lor, tot așa aș spune până în alegeri. Ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. Ce opoziție ar mai face PAS și PPDA dacă ar admite măcar o alianță cu PDM înainte să între în alegeri? Și-ar pierde automat o parte din electorat. Deci, ei fac corect politic când spun că nu vor face alianță cu PDM. Ce va fi după alegeri, deja haideți să nu anticipăm, să vedem rezultatele și să discutăm atunci", a precizat Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Plahotniuc, ar fi un dezavantaj pentru partidele de opoziție și cele de la guvernare dacă ar crea din start alianțe, pentru că ar crea confuzie în rândul electoratului.  

"La acest moment avem partide de opoziție și partide de la guvernare, ele nu trebuie amestecate pentru că riscăm să inducem confuzie în rândul electoratului și asta ar fi în dezavantajul partidelor de dreapta. Ce vreau doar să remarc acum, e poziția foarte salutabilă a unor reprezentanți ai diplomației occidentale, acreditați în Republica Moldova, care au venit cu un mesaj în care conturează o perspectivă comună pentru partidele democrate și pro-europene, imediat după alegerile parlamentare din toamnă.", a punctat preşedintele PDM.

Recent, ambasadorul Statelor Unite  la Chișinău, James Pettit, a declarat că după alegerile parlamentare, formarea unei coaliții proeuropene este inevitabilă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu