Vlad Plahotniuc anunță majorări semnificative a salariilor a peste 150.000 de bugetari: Niciun angajat din sistemul public nu va primi mai puţin de 2.000 de lei!

În 1 decembrie 2018 intră în vigoare reforma salarizării. Prin urmare, niciun angajat în sistemul public nu va primi un salariu mai mic de 2.000 de lei. Printre domeniile profesionale vizate sunt educaţia, sănătatea, asistenţa socială şi autorităţile publice locale. Despre acest lucru a anunţat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal. 

Liderul democrat a anunţat că reforma salarizării se va desfăşura în două etape, iar potrivit proiectului, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile bugetarilor. 

Totodată, datorită acestei reforme, unele categorii de angajaţi vor primi salarii mai mari cu peste 90 procente. 

"Principala temă a ședinței săptămânale de astăzi a fost reforma salarizării, la care Guvernul lucrează de foarte mult timp. Economia este în creștere, ceea ce ne permite nouă astăzi să venim cu o inițiativă extraordinară, care îi va face de data asta pe cetățeni să simtă această creștere economică, la modul cel mai direct, în buzunarele lor.

Datorită acestei reforme a salarizării, peste 150 de mii de bugetari vor avea acum majorări esențiale ale salariilor. Printre domeniile profesionale vizate de reforma salarizării sunt educația, sănătatea, asistența socială, autoritățile publice locale.

Pentru aceste categorii de bugetari, salariile vor crește cu 20, cu 50, iar pentru unii chiar şi cu 90 de procente, ceea ce este de fapt o creștere a salariilor fără precedent în Republica Moldova.

Unul dintre cele mai importante efecte ale reformei salarizării, inițiate de Partidul Democrat, este că astăzi, prin această creştere se rezolvă o problemă cronică din sistemul public, unde din totalul celor 200.000 de funcționari, aproximativ 36.000 primesc salarii astăzi sub minimul de existență, sub 2.000 de lei.

Datorită acestei reforme, nici un bugetar nu va mai primi salariu mai mic de 2.000 de lei.

Aceste majorări esenţiale, cu 20, cu 50 și pentru unii chiar cu 90 de procente, vor intra în vigoare din întâi decembrie anul curent, adică 1 decembrie 2018, și conform acestei reforme, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile bugetarilor așa cum au fost modificate acum.

Oamenii de prea multă vreme merită și așteaptă aceste creșteri substanțiale ale salariilor, care de fapt le-au fost promise de-a lungul anilor de toți politicienii de până acum, dar, cum este deja demonstrat, Partidul Democrat fiind unicul partid care își ţine promisiunile, a îndeplinit și această promisiune – a mărit salariile, așa cum a procedat cu proiectele Drumuri Bune pentru Moldova, Prima Casă, Ghișeul Unic, ambulanțe pentru toate localitățile ţării, reduceri la tarife la gaze naturale, la energie electrică și multe multe altele.

Mai multe detalii despre cui și cu cât va fi mărit salariul, conform reformei, vor fi oferite de Guvern în zilele următoare.

Eu vreau să menționez că noi planificăm deja a doua etapă a reformei salariale, astfel, ca în primăvara anului 2019 cei care acum nu au beneficiat de aceste creşteri salariale, să le aibă majorate deja și ei.

Reforma salarizării, pe care o numim "Salarii bune pentru Moldova", este una dintre măsurile despre care am vorbit la Marea Adunare Națională a Partidului Democrat de duminică, unde noi am anunțat un vast program de acțiuni pentru Moldova, care aduc bunăstarea cetăţenilor noştri", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu