Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Recep Erdogan. Turcia va deschide un consulat la Comrat

Embed:

Relaţiile economice dintre Moldova şi Turcia au fost discutate, ieri, de liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, cu președintele turc, Recep Erdogan. Întâlnirea a avut loc la Ankara, în timpul unei vizite de lucru a preşedintelui PDM.

Cei doi oficiali au accentuat importanţa stimulării cooperării economice dintre cele două state şi creșterea investițiilor turce în Moldova. Plahotniuc şi Erdogan s-au referit şi la extinderea Acordului de comerț liber cu Turcia pe domeniul serviciilor, la crearea unui Serviciu economic al țării noastre la Ankara, dar şi despre dezvoltarea subzonelor economice libere din Comrat și Ceadîr-Lunga.

Alte subiecte au vizat securitatea și stabilitatea în regiune şi situația din Găgăuzia. Erdogan a reiterat că Turcia încurajează cetățenii din autonomie să se integreze cât mai bine în procesele care au loc în Moldova.  În context, s-a decis că Turcia va deschide, în curând, un consulat la Comrat .

În această lună, şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dar şi premierul Pavel Filip, au avut întâlniri cu președintele turc. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu