Vlad Plahotniuc: 41.000 de medici finanţaţi de CNAM vor primi SALARII MAJORATE cu până la 20 la sută

41.000 de medici care sunt finanţaţi de CNAM vor primi salarii majorate cu până la 20 la sută. Declaraţia a fost făcută de liderul PDMVlad Plahotniuc, după şedinţa de lucru a partidului.

"În cadrul reformei salarizării au fost majorate salariile pentru o mare categorie de oameni. Au fost majorate salariile pentru medicii care sunt finanţaţi din bugetul de stat. Totodată, în sistemul medical lucrează alţi peste 41 de mii de medici şi personal medical, care sunt finanţaţi de CNAM. Astăzi am găsit soluţiile ca şi aceşti peste 41.000 de medici să primească salariul majorat. Medicii vor primi un salariu cu 20 la sută mai mare, iar personalul medical cu 10 la sută. Este vorba despre personalul medical finanţat de CNAM", a precizat Vlad Plahotniuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că peste 150 de mii de bugetari vor ridica lefuri mai mari, din 1 decembrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un briefingul de după şedinţa săptămânală a formaţiunii în octombrie. 

Salarii mai mari vor avea în primul rând medicii, profesorii, asistenți sociali, educatorii, dădacele din grădiniţe, precum şi angajați în administrația publică centrală și locală. Lefurile acestora se vor majora cu 20, 50, iar în cazul unora chiar şi cu 90 la sută.  

Vlad Plahotniuc a mai adăugat că, datorită reformei, niciun angajat din sistemul public nu va avea un salariu mai mic de 2.000 de lei. De asemenea, conform acestui proiect, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile bugetarilor.

Vlad Plahotniuc a mai anunţat că în primăvara anului viitor, va fi realizată a doua etapă a reformei salariale. Atunci, vor creşte salariile celor care nu au beneficiat acum de majorarea lefurilor.

Citeşte şi: SALARII MAI MARI şi un buget axat pe investiții în oameni. Legea salarizării şi proiectul Bugetului pentru 2019, aprobate de Guvern

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu