Vlad Plahotniuc: " Moldova este pe calea democraţiei şi a reformelor în pofida impedimentelor"

Embed:

Moldova rămâne pe calea democrației şi a reformelor în pofida tuturor impedimentelor. De asemenea, ţara noastră este fermă în aspiraţiile sale de a se apropia de valorile Occidentale.

Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un editorial publicat pe portalul Daily Caller. 

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat că Moldova se confruntă cu diverse provocări, printre care corupția şi vulnerabilitatea sistemului bancar.

Cu toate acestea, datorită reformelor implementate de coaliția guvernamentală, condusă de PDM și prim-ministrul Pavel Filip, au fost înregistrate progrese în modernizarea societăţii, întărirea statului de drept şi liberalizarea economiei.

Vlad Plahotniuc a menţionat că reuşitele Moldovei au fost recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Drept dovadă este sprijinul financiar pe care l-au acordat aceste instituţii ţării noastre. Preşedintele PDM a admis că Moldova se confruntă cu probleme serioase legate de prezenţa militară rusă în regiunea transnistriană, dar şi de războiul din ţara vecină, Ucraina.

Politicianul crede că președintele pro-rus Igor Dodon le-ar putea utiliza pentru a dezbina societatea. La rândul său, Moscova hărţuieşte deputații moldoveni pentru a împiedica autorităţile de la Chişinău să ancheteze fraudele din sistemul bancar.

Oficialul susţine că, deşi ţara se confruntă cu astfel de probleme, Statele Unite sunt alături de Moldova cu răbdare şi hotărâre, iar acesta este semnul unui parteneriat legitim.

Drept răspuns la sprijinul oferit de SUA, Moldova a continuat aprofundarea democrației, consolidarea sistemului judiciar, liberalizarea economiei și a societății în ansamblu.

Vlad Plahotniuc a evidenţiat şi realizările actualului Guvern privind atragerea de investitori străini. El susţine că vor exista noi oportunități de afaceri pe măsură ce vor fi iniţiate privatizări în domenii precum transportul, telecomunicațiile și tehnologiile informaționale, dar și rețelele electrice de distribuție.

În finalul editorialului, preşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a subliniat că deşi Moldova este o țară mică, nu este naivă în privinţa dificultăților pe care trebuie să le confrunte.

Liderul PDM a cerut partenerilor să înțeleagă faptul că progresul ţării va avea în continuare nevoie de sprijinul aliaților occidentali, care apreciază progresele Moldovei şi perspectivele ei pe acest drum. 

loading...

Lasă un comentariu