Vlad Filat, surprins pe străzile din centrul Capitalei (FOTO)

Embed:

Vlad Filat a fost surprins, astăzi, pe o stradă din centrul Capitalei. Imaginea a fost postată pe o reţea de socializare. 

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiţionat înainte de termen, din Penitenciarul 13. Filat mai avea de ispăşit 2 ani, 11 luni şi 3 zile de închisoare. Informaţia a fost confirmată de unul dintre avocaţii acestuia, dar şi de către purtătorul de cuvânt al instituţiei penitenciare, Oleg Pantea.

Potrivit apărătorului lui Filat, Ion Vîzdoagă, acesta a fost eliberat după ce a executat două treimi din pedeapsa acordată pentru corupere pasivă și trafic de influență. Decizia luată ieri de judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile în instanţa superioară.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Vlad Filat a fost eliberat din închisoare

Cererea privind eliberarea condiţionată înainte de termen din închisoare a fost expediată la Judecătoria Chişinău de către directorul interimar al penitenciarului nr. 13, Andrei Saracuţa, în data de 12 noiembrie. Solicitarea a fost înregistrată a doua zi. Potrivit administraţiei penitenciarului, Filat şi-a ispăşit două treimi din pedeapsă şi a realizat programul individual cu privire la planificarea executării pedepsei penale.

Recent, Vlad Filat a împlinit patru ani de când a fost încarcerat. Pedeapsa i-a fost redusă cu 709 zile, prin două decizii, din 30 iulie şi 28 octombrie, de către Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana. Anii pe care i-a petrecut în închisoare plus cele 709 zile de penitenciar de care a fost scutit, constituie mai mult de două treimi din pedeapsa pe care o avea de executat. Procurorii nu au fost la şedinţa de judecată, spune şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, pentru că în acest caz nu este prevăzută prezenţa acuzatorilor. Totodată, Procuratura nu a fost informată despre demersul de eliberare a lui Filat.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu