Vlad Filat recunoaşte că a primit favoruri de la Renato Usatîi

Embed:

Fostul prim-ministru, Vlad Filat, condamnat pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, recunoaşte, în premieră, că a primit favoruri de la liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în urmă cu şapte ani. Mai exact, Filat şi fiul său au beneficiat de o deplasare la Munchen, de aproape o sută de mii de euro, unde au urmărit finala Ligii Campionilor. Fostul premier a vorbit despre acest lucru în cadrul unui interviu pentru un post privat de televiziune.

În mai 2012, când era în funcţia de premier, Vlad Filat a zburat alături de Usatîi cu o cursă charter în Elveţia, pentru a-l lua pe Luca, feciorul său, iar de acolo, cei trei au ajuns în Germania. Cu toate acestea, fostul premier spune că liderul formaţiunii "Partidul Nostru" era o simplă cunoştinţă pentru el.

" Vlad Filat: Noi cu Usatîi vorbeam, ne cunoșteam, dar nu aveam relaţii prieteneşti ş.a.m.d. Am primit această invitaţie şi a fost acceptată.
Lorena Bogza: În loja VIP?
Vlad Filat: Da.
Lorena Bogza: Cu 40 de mii de euro?
Vlad Filat: Nu am numărat sumele ş.a.m.d".

Fostul prim-ministru, însă, a evitat să spună ce i-a oferit lui Usatîi în schimbul acestui gest mărinimos.

"Întrebaţi-l pe el ce a primit în schimb, dacă a făcut acest gest", a spus fostul premier Vlad Filat. 

După şapte ani, Filat a recunoscut că deplasarea finanţată de Usatîi a fost o decizie greşită.

"Să mă întorc în timp acum sigur că nu era în regulă, dar asta s-a întâmplat", a zis Filat.

Este pentru prima dată când Vlad Filat recunoaşte public faptul că a beneficiat de o deplasare finanţată de Usatîi. 

În 2012, la scurt timp după ce în presă au apărut informaţii despre această escapadă, Vlad Filat a evitat să le comenteze şi le-a calificat drept o provocare din partea lui Renato Usatîi, pe care l-a numit "personaj". 

Atunci, presa a scris că zborul celor doi a avut câteva escale, între care în Geneva, Elveţia, de unde fostul lider liberal-democrat şi-a luat fiul. Ajunşi la Munchen, cei trei s-au cazat la un hotel de lux şi au urmărit dintr-o lojă VIP finala Ligii Campionilor.

În timpul meciului disputat între Bayern Munchen şi Chelsea Londra, cei trei s-au delectat cu băuturi selecte şi delicii culinare. Ulterior, Renato Usatîi a declarat jurnaliştilor de la site-ul "Rise.md" că a plătit integral deplasarea plină de fiţe. El a mai spus că numai cursa charter l-a costat 60 de mii de euro, iar întreaga escapadă ar fi costat circa 100 de mii de euro.

Lasă un comentariu