Vlad Filat la Festivalul Gustar de Ziua Independenţei: A cântat din fluier, a gustat din bucate şi a făcut cumpărături FOTO

Embed:

Dacă în Capitală, startul manifestărilor de Ziua Independenţei a fost dat cu salve de focuri de armă şi urale, la Orheiul Vechi, evenimentul e macat cu muzică populară, vin şi miros de plăcinte. Acestea sunt elementele specifice Festivalului Gustar, care a început azi, 27 august, la Rezervația cultural-naturală " Orheiul Vechi".

La deschiderea evenimentului a participat şi prim-ministrul Vlad Filat. Acesta a ţinut un discurs în care i-a felicitat pe cei prezenţi cu sărbătoare. Premierul a trecut pe la mesele meşteşugarilor, a cântat din fluier, a gustat din bucatele pregătite. Apoi, Vlad Filat a discutat cu mulţimea. Şeful Guvernului a venit la festival împreună cu soţia şi făcut cumpărături. El a procurat două mături, fluiere, dar şi pixuri prelucrate manual.

Anul trecut, Vlad Filat a cheltuit peste 1.000 de lei la prima ediţie a festivalului. El a cumpărat un bostan, un fluier, un suvenir pentru premierul chinez şi alte obiecte de artizanat de la expoziţia meşterilor populari.

În acest an, la Festivalul Gustar sunt aşteptaţi reprezentanți ai diferitor etnii. Evenimentul va dura 2 zile, în perioada 27-28 august, şi oferă participanţilor un program variat: ateliere mesteşugăreşti, bucătărie naţională, expoziţii de costume populare şi instrumente muzicale tradiţionale, excursii în Rezervația cultural-naturală "Orheiul Vechi", expoziţie de artă plastică, concerte, show de lumini pe stâncă.

Vor cânta 13 formaţii de muzică etnică şi jazz, printre care Trigon, Univox, Transbalkanica şi Alex Calancea Band. Alături de trupe autohtne vor cânta oaspeţi din Bolivia, Polonia, Bulgaria şi Azerbaijan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu