Vlad Filat este favoritul alegătorilor pentru funcţia de preşedinte al ţării

Vlad Filat este favoritul alegătorilor pentru funcţia de preşedinte al ţării, arată rezultatele sondajului IRES, efectuat duminică, în cadrul referendumului constituţional, la comanda Publika TV. Câţi dintre cei care au participat la referendum optează pentru candidatura actualului premier la funcţia de preşedinte al ţării şi care sunt şansele altor lideri politici de a deţine funcţia de preşedinte ne spune colegul nostru Ion Strelciuc. Bună ziua, Ion.

La ieşirea de la urnele de vot, votanţii au fost întrebaţi Cum se numeşte candidatul lor preferat pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova?
Peste 40 la sută au optat în favoarea actualului premier, Vlad Filat.

Liderul PD, Marian Lupu, a întrunit peste 24 la sută din opţiuni, iar preşedintele interimar Mihai Ghimpu se bucură de simpatia a 22 la sută din electorat. Mai mult de şapte la sută dintre participanţii la referendum au spus că vor vota pentru un alt candidat, în timp ce aproape un procent dintre cetăţenii cu drept de vot nu intenţionează să participe la alegeri.

Dintre cei care sprijină candidatura lui Vlad Filat la Preşedinţie, aproximativ 99 la sută sunt pentru alegerea şefului statului direct de către popor. Cu un procent mai puţin susţin această idee simpatizanţii lui Marian Lupu, în timp ce PESTE 99 la sută dintre adepţii lui Mihai Ghimpu susţin intenţia de modificare a Constituţiei. Sondajul IRES, a fost efectuat doar în Chişinău, la ieşirile din 133 de secţii de votare. Marja de eroare este de un procent.

Lasă un comentariu