Vlad Filat cere demisia viceministrului de Economie Ilarion Popa

Embed:

Premierul, Vlad Filat, i-a cerut astăzi ministrului Economiei să-l demită pe viceministrul Ilarion Popa.  Filat s-a arătat nemulţumit de faptul că Ilarion Popa, responsabil de sectorul energetic, nu a asigurat semnarea la timp a contractelor de achiziţie a curentului electric. În opinia premierului, Popa este unui dintre cei vinovaţi de această situaţie şi trebuie destituit din funcţie până la următoarea şedinţă a Executivului.

"Vă solicit, domnule viceprim-ministru, ca pentru şedinţa viitoare de Guvern să veniţi cu proiectul de hotărâre care vizează destituirea domnului Ilarion Popa din funcţia de viceministru. Este persoana responsabilă direct de domeniu şi trebuie să poarte şi responsabilitate directă", a declarat Vlad Filat.

Premierul a cerut ca, pe viitor, astfel de contracte să fie semnate cu câteva luni înainte de expirarea termenului. Amintim că, la 1 aprilie au expirat contractele de import a energiei electrice. De patru zile, Moldova importă curent fără a cunoaşte preţul de import şi riscă sancţiuni din partea partenerilor ucraineni.

Deocamdată, doar Gas Natural Fenosa a semnat un contract cu Centrala de la Cuciurgan, însă acesta nu a fost avizat de Agenţia pentru Reglementare în Energetică. Preţul de import stabilit în acest contract este de 6,9 cenţi pentru un kilowatt sau cu 13,2 la sută mai mare decât cel precedent, de 6,1 cenţi. Celelalte două RED-uri de stat nu au semnat încă un contract de import.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu