Vlad Filat ar putea cere demisia mai multor funcționari, în special a Procurorului General

Embed:

Premierul Vlad Filat ar putea cere demisia mai multor demnitari, la şedinţa de urgenţă a Parlamentului.

Șeful Executivului a făcut această declaraţie acum câteva minute. La şedinţa de urgenţă a Parlamentului va fi discutată situaţia de după atacurile raider asupra mai multor bănci din Moldova.

”Această ședință a Parlamentului ar trebui să fie urmată de audieri în comisiile de profil. Se cunsoc, în mare parte, cine sunt beneficiarii sau beneficiarul acestui atac de tip raider asupra băncilor. Acest atac a fost împotriva țării, nu împotriva unei persoane. De aceea, nu exclud că voi cere demisia mai multor conducători”, a mai spus premierul Vlad Filat.

”Este necesar ca acele persoane să fie nu doar numite, ci să se vină și cu probe, să nu rămânem doar la nivel de identificare. Eu nu mă voi opri până când cei care au comis această crimă nu vor fi pedepsiți. Iar pe viitor să nu mai încerce alții să facă la fel”, a precizat șeful cabinetului de miniștri.

Potrivit, lui Vlad Filat, la ședința Parlamentului vor fi puse la dispoziție stenogramele ședințelor comisiei de Stabilitate Finaciară. ”Acolo au fost trasate responsabilități clare pentru fiecare instituție în parte”, a adăugat primul ministru.

”De a asemenea, este important ca acționarii legitimi să fie repuși în drepturi, iar toți cei participanți la atac să fie sancționați, inclusv a intituției, indiferent din ce partid vine șeful acesteia. Fiecare să prezinte raport de activitate sau inactivitate”, a conchis Vlad Filat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu