Vlad Filat a revenit în celula reparată. Unde a stat ex-premierul câteva zile

Fostul premier Vlad Filat a revenit în celula în care a stat anterior. Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), învinuitul a fost mutat în subsol temporar, din cauza unor lucrări care au fost efectuate în încăperea în care acesta este deţinut. 

Reprezentanţii DIP mai spun că lucrările au fost necesare din cauza instalaţiilor vechi din Penitenciarul numărul 13.

Potrivit reprezentanţilor Departamentului Instituţiilor Penitenciare, astfel de intervenții se desfășoară cu regularitate și în alte celule unde apar probleme, având în vedere instalațiile învechite de care dispune Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Totodată, avocatul lui Vlad Filat susţine că învinuitul a declarat greva foamei în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și administrația Penitenciarului nr.13. Deputatul s-ar fi plâns că este intimidat, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar. 

PUBLIKA.MD menţionează că Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Ex-premierul a fost reţinut în data de 15 octombrie, după ce primarul orașului Orhei, Ilan Șor, s-a autodenunțat și ar fi recunoscut că i-a oferit fostului premier mită 250 de milioane de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu