Vlad Batrîncea, acuzat de mai mulţi membri ai Gărzii Tinere, pe care o coordonează, că s-a îmbogățit pe spatele lor

Embed:

Candidatul PSRM la alegerile parlamentare, Vlad Batrîncea, este acuzat de mai mulţi membri ai "Gărzii Tinere", pe care o coordonează, că s-a îmbogățit pe spatele lor.

Aceştia spun că o parte din banii pe care urmau să-i primească pentru participarea la manifestații sau pentru campanii electorale a ajuns în buzunarul lui Batrîncea. Acuzaţiile se conţin într-o scrisoare anonimă a acestora, publicată pe un blog.

Tineri, inclusiv liceeni din "Garda tânără", au scris că au fost obligaţi chiar în ziua alegerilor locale de anul trecut să meargă pe la casele pensionarilor şi să-i convingă să iasă la vot.

Pentru asta, dar şi pentru participarea la mitingurile organizate de Partidul Socialiștilor, Vlad Batrîncea le-a promis câte o sută de lei pe zi. Mulți tineri au fost nevoiţi să lipsească de la ore, pentru a participa la evenimentele electorale organizate de PSRM. 

Cei care plecau mai devreme acasă erau plătiţi însă cu mai puţini bani, la indicaţia lui Batrîncea. Tinerii care îndrăzneau să ceară toată suma promisă, rămâneau chiar fără nimic.

După o perioadă, potrivit tinerilor socialiști, Batrîncea nu le-a mai plătit niciun ban, dar erau în continuare chemaţi la mitingurile PSRM.

Membrii "Gărzii tinere" au mai scris că Batrîncea a luat o parte din banii destinaţi participanţilor la protestele PSRM. Drept dovadă este că pe unii simpatizanţi îi plătea cu 200 și chiar 250 de lei, iar pe alţii cu mult mai puţin.

Solicitat să comenteze aceste acuzaţii, Vlad Batrîncea, a declarat că acestea sunt minciuni și că nu a fost niciodată responsabil de finanțe în interiorul partidului.

"Îmi pare rău că cineva promovează aceste minciuni, poate este şi autorul, niciodată nu găsiţi niciun tânăr care să vă spună că Vlad Batrîncea a minţit pe cineva. Niciunul", a spus secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Vlad Batrîncea este candidatul cu numărul doi pe lista naţională a PSRM. El candidează pentru fotoliul de deputat şi în circumscripţia uninominală cu numărul 28 din municipiul Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu