Vlad Batrîncea a pus-o pe Maia Sandu la locul ei: Pentru a declara o zi de comemorare este nevoie de votul a 51 de deputaţi

Preşedintele fracţiunii PSRM în Parlament, Vlad Batrîncea, o atacă pe premierul Maia Sandu. Socialistul se arată indignat de faptul că Sandu a solicitat ca 23 august să fie declarată Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. 

"Suntem siguri că nişite iniţiative nechibzuite pot duce la scindări în societate", a scris Batrîncea pe Facebook. 

Socialistul nu a uitat să-i arate Maiei Sandu locul în procesul de guvernare. "Pentru a declara o zi de comemorare este nevoie de votul a 51 de deputaţi. Din câte cunosc, asemena proiect nu există în Parlament, dar dacă ar fi fost, socialiştii nu l-ar fi votat", a mai scris acesta. 

 

Vlad Batrîncea a ţinut să menţioneze că există Alianaţa ACUM-PSRM are nişte priorităţi clare, care trebuie puse în aplicare, iar cei de la Guvern ar fi bine să nu uite despre acest fapt. 

"Rog colegii din Alianţă, pe viitor, să se abţină de la asemena provocări, care au un caracter ideologic", a concis socialistul.

Publika.md aminteşte că premierul Maia Sandu a anunţat în debutul şedinţei de Guvern de miercuri că Republica Moldova se alătură deciziei Parlamentului European și va marca pe 23 august ziua europeană a comemorării victimelor regimului totalitar şi autoritar.

CITEŞTE ŞI: Guvernul Sandu va comemora victimele regimului totalitar şi autoritar în ziua în care Igor Dodon va sărbători eliberarea Moldovei

 

Lasă un comentariu