Vlad Batrâncea: Socialiştii vor să conducă mai multe ministere în cadrul Guvernului Sandu

Embed:

Socialiştii vor să conducă mai multe ministere în cadrul Guvernului Sandu. Acest lucru urmează să se întâmple după alegerile locale din 20 octombrie.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii parlamentare PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, afiliat socialiştilor.

Socialistul spune că Guvernul Sandu a fost format în grabă, iar după locale va fi nevoie de o resetare a componenţei executivului. Potrivit lui Batrîncea, socialiştii poartă discuţii cu blocul "ACUM" în acest sens.

"Cel mai probabil, socialiştii vor prelua responsabilitatea asupra unui şir de ministere din cadrul Guvernului. Discutăm şi despre mai multe structuri, întreprinderi, în conducerea cărora vor participa socialiştii. Acest lucru necesită mai mult timp", a spus VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM.

La rândul său, deputatul PAS Mihai Popşoi, prezent şi el la emisiune, a dat de înţeles că este nemulţumit de faptul că socialiştii, fiind în coaliţia de guvernare, se manifestă, deseori, ca opoziţie faţă de Guvernul Sandu.

"Am aşa o impresie că unii din cadrul coaliţiei se simt în opoziţie faţă de acest executiv, nu este o poziţie constructivă. Acest lucru nu este convenabil nouă. Suntem interesaţi ca toţi colegii noştri în cadrul coaliţiei să se dorească ceea ce ne dorim şi noi", a spus MIHAI POPŞOI, deputat PAS.

În prezent, în Guvernul Sandu sunt doi exponenţi ai PSRM. Este vorba despre ministrul Apărării, Pavel Voicu şi vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Şova. Alianţa PSRM-ACUM a fost formată în 8 iunie 2019.

Asta în condiţiile în care liderul blocului "ACUM" a promis în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie să nu facă vreo coaliţie cu socialiştii, democraţii sau cu Partidul "ŞOR".

Recent, cele trei formaţiuni au semnat o nouă înţelegere politică. Ulterior, deputatul fracţiunii PAS, Lilian Carp, a declarat că documentul a fost semnat în grabă, sub paravanul reținerii deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova, şi asta pentru a distrage atenţia societăţii de la detaliile acestui document.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu