Vizitele de lucru efectuate de delegaţia coaliției de guvernare, condusă de Vlad Plahotniuc, sunt importante pentru Moldova

Embed:
Vizitele de lucru efectuate la Strasbourg şi Statele Unite de delegaţia coaliției de guvernare, condusă de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, sunt relevante pentru reformele iniţiate şi consolidarea statului de drept. De această opinie sunt invitaţii de aseară a emisiunii Fabrika. Participanţii talk-show-ului au subliniat importanţa adoptării sistemului mixt de vot, subiect discutat în cadrul întrevederii de la Strasbourg dintre Vlad Plahotniuc şi preşedintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

"Comisia de la Veneţia şi domnul Buquicchio nu a reproşat nimic sistemului mixt introdus. Singura obiecţie serioasă a fost una de ordin politic, care a fost indusă tot de la Chişinău. Cum că nu ar fi momentul potrivit pentru a introduce acest sistem, eu cred că momentul dat a întârziat mult", a declarat Petru Bogatu, editorialist.

"Opoziţia încă nu a intrat serios în aceste pregătiri pentru acest scrutin, ca probabil, noi de acum cunoaştem şi ce vor spune. Vor spune că a fost fraudat, dar iarăşi, fără ca să aducă nişte dovezi", a spus Alexandru Solcan, decan FRIŞPA. 

Invitaţii emisiunii Fabrika au apreciat şi vizita delegaţiei coaliţiei de guvernare în Statele Unite, care a avut întrevederi cu reprezentanți ai mai multor instituții americane, dar și ai societății civile din SUA.

"Opţiunea pentru Statele Unite, pentru relaţia specială şi strategică cu SUA este o opţiune pentru democraţie.Este singurul furnizor real de securitate politică şi militară, iar asta contează acum în contextul ameninţărilor Rusiei", a spus Petru Bogatu, editorialist. 

"Miza pe SUA este una strategică, aduce o siguranţă în securitatea nemijlocită pe dimensiunea militară şi chiar putem să vorbim de securitatea economic", a declarat  Alexandru Solcan, decan FRIŞPA.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu